Урочистий захід з нагоди відкриття майстерні в ПТУ № 14

8 червня  в ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» відбулася масштабна подія – урочисте відкриття майстерні для слюсарів з ремонту автомобілів. На   захід  були запрошені  начальник Управління  освіти і науки Херсонської облдержадміністрації  Є.А. Криницький, очільники  міста  В.І. Коваленко та В.М. Сироватка, керівники сусідніх училищ, роботодавці, колишні випускники.  Це свято відбулося в рамках реалізації   загально училищного проекту  «Сучасним професіям – оновлену матеріально – технічну  базу».  Присутнім показали відремонтовані майстерні верстатників широкого профілю та автослюсарів, познайомили з діяльністю у напрямку пошуку шляхів енергозбереження.

116

У виступах  адміністрації  училища, майстрів виробничого навчання, роботодавців, заступника міського голови червоною ниткою пройшла тема необхідності нових підходів до професійної підготовки учнів. Дуже приємно було чути думку роботодавців про якість професійно-практичної підготовки наших учнів. Заступник директора з кадрових питань  Бериславського машинобудівного заводу Кірюшина Н.Р. подякувала за учнів випускної групи верстатників,які перебувають зараз на практиці,  та відзначила, що вони  добре підготовлені  до виконання виробничих завдань.

78

Слова вдячності за якісну підготовку кухарів висловила  Соколова Н.В., автослюсарів –   Крутоголов О.М., радіомеханіків – Сидорчук О.М., нянь і гувернерів – Тихонова З.М. Окремо було сказано, що у цьому році адміністрація училищ  стикнулась з парадоксальною ситуацією: потреба в наших учнях-кухарях  була більшою,ніж ми могли запропонувати. І це не дивно,тому що туристична галузь на Херсонщині розвивається, тому попит на фахівців сфери послуг зростає.

129

У фіналі святкового заходу директор вручив символічний ключ від майстерні Кравчуку В.О., майстру виробничого навчання, людині з золотими руками, який доклав максимум зусиль, творчої фантазії, щоб майстерня стала такою, якою її сьогодні бачимо.

1314

Сказати, що гості були приємно вражені  нашими досягненнями – це не сказати нічого. Адже  незважаючи на те, що профтехосвіта у цілому останнім часом переживає не найкращі часи, ми розвиваємось, змінюємось, оновлюємось, і зупинятись не збираємось. Адже, у складні часи виживають не найрозумніші чи найсильніші, а ті ,хто найкраще реагує на зміни,що відбуваються. Нашому училищу 42 роки, і все найцікавіше, сподіваємось, у нас ще попереду.

%d bloggers like this: