Обласний конкурс «Викладач року -2017» триває…

Цьогорічний  квітень для училища багатий на змагальницькі   заходи. 12 квітня викладачі  Кованова Т.О. і Горобець М.М. взяли участь у ІІІ-му, практичному етапі обласного конкурсу «Викладач року -2017», під час якого давали  конкурсні уроки. Членами компетентного журі були методисти НМЦ ПТО Морозова Л.М. та Кіря´зова В.Л.

        Кованова Тетяна Олексіївна  проводила урок біології з теми «Віруси». Це була віртуальна екскурсія учнів групи К-16 у царину вірусів. Під час зупинок на станціях «Пізнавальна», «Історична», «Гіпотетична», «Архітектурна», «Позитивна» учні отримували знання про походження вірусів, будову, види та вплив на організм людини. Упродовж  подорожі учні заповнювали Листи пізнання, в яких зібрана вся інформація з теми уроку. Для визначення рівня усвідомлення навчального матеріалу викладач використала прийом «фішбоун». Це один із способів розвитку критичного мислення учнів, коли вони аналізують явище чи процес з різних боків і роблять аргументовані висновки. На уроці біології учні добирали аргументи до питання : «Вірус – це речовина чи істота?». Урок був ілюстрованим, джерелом інформації на ньому був не лише вчитель, а й зацікавлені учні, які заздалегідь дослідили запропоновані теми.

       Урок галузевої економіки з теми “Особистість підприємця, його функції та  ділові якості” підготувала Горобець М.М. Викладач використала різноманітні методи і прийоми навчання : розповідь з елементами бесіди,складання опорного конспекту, робота в групах, аналіз відео фрагменту,елемент тренінгу, анкетування, складання пам’ятки. Емоційній довершеності уроку сприяли відео кліп на пісню А.Мухарського  «Я-приватний підприємець» та вислови  відомих особистостей.  Слід відмітити, що викладач упродовж уроку ненав’язливо мотивувала учнів на досягнення життєвих цілей. Наприклад, урок розпочато словами Вільяма А. Уарда : «Рецепт успіху: вчіться, поки інші сплять; працюйте, поки інші бовтаються без діла; готуйтеся, поки інші грають  та мрійте, поки інші тільки бажають».  На завершення уроку Марина Миколаївна процитувала Б.Шоу:  «Люди завжди звинувачують обставини за те, які вони є. Я не вірю в обставини. Люди, які домагаються успіху в цьому світі, – це люди, які можуть піднятися і пошукати потрібні їм обставини і, якщо не можуть знайти, створюють їх». Обидва уроки були цікавими, і  якими б не були висновки журі, ми пишаємось своїми викладачами!

%d bloggers like this: