Кадри вирішують все!

Цей лозунг минулого і сьогодні не втратив своєї актуальності, особливо у галузі машинобудування. Адже без кваліфікованих токарів, фрезерувальників навіть найдорожче та найсучасніше обладнання – лише купа металобрухту. Саме такий висновок напрошується, коли спілкуєшся з керівниками  металообробних підприємств міста і області, адже вони стикаються з однією  і тією  ж проблемою – гострою нестачею кадрів.

Адміністрація Новокаховського ПТУ № 14 вже не перший рік пропонує роботодавцям співпрацю у підготовці кваліфікованих верстатників широкого профілю, адже наше училище-єдине в області, яке не тільки зберегло і примножило матеріальну базу цієї професії, а й щороку здійснює випуск та набір учнів. На 1 вересня в училищі навчається 76 майбутніх верстатників широкого профілю, які через декілька років можуть заповнити  вакансії на промислових підприємствах. Але є одна умова: щоб завтра отримати спеціаліста, роботодавці сьогодні повинні брати безпосередню участь в професійно-практичній підготовці учнів. Це так звана дуальна форма навчання, яка запроваджується у профтехосвіті.

 У цьому з нами згоден директор Бериславського машинобудівного заводу Віктор Дрижак, з яким ми 5 жовтня підписали договір про співпрацю взагалі  та виробничу практику зокрема. Це потужне підприємство зі 120-річною історією стрімко розвивається, незважаючи на кризові явища в економіці, бо працює на перспективу. На зустрічі ми обговорили шляхи підвищення якості підготовки верстатників. Зокрема, на уроках виробничого навчання майстри готуватимуть учнів до виробничої практики – відпрацьовуватимуть з ними прийоми обробки деталей масового виробництва.

 Ми вдячні нашим роботодавцям,які не лише надають місця для виробничої практики, а й оплачують її. Це ПАТ «Херсонський електромашинобудівний завод» в особі президента  концерну «Електромаш» Горловського З. Й,  ПП Тавріяпромсервіс , ПП «Сушко М. В.».

Лише за минулий рік наші верстатники поповнили спецфонд училища на 60 тис. грн., які витрачені на закупку сучасної відеотехніки в кабінети спецдисциплін.

Ми переконані, що  за фахівцями металообробної галузі – майбутнє, і готові стати центром підготовки кадрів для неї. Тому запрошуємо до співробітництва підприємства усіх форм власності.

Ігор Сердюк, директор ПТУ № 14

%d bloggers like this: