Напередодні Дня Захисника України – свята, що відзначається 14 жовтня в День Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського Козацтва, в училищі пройшли заходи,  в яких все спливлось  воєдино: козацький дух, вічна пам’ять, мужність і сила.

12.10. 2017 року відбулися військово-спортивні змагання для учнів І-ІІ  курсів. Пішою  колоною учасники вирушили до місця змагань – лісового масиву.

Мета змагань  – організація патріотичного виховання учнів на військово-спортивних традиціях.

Емблема і девіз – це було перше стартове завдання для команд. Єдність і рішучість, прагнення бути першими –  краща мотивація на початку змагань.

125 учасників показали свою силу, спритність, почуття колективізму, прагнення до перемоги.

Суддівська група,  до якої ввійшли представники військової частини, директор училища Сердюк І.В., заступник директора з НВР Піндак С.В., старший майстер Кармановська Т.М., викладач фізвиховання Мячин М.Ю. , викладач предмету «Захист Вітчмизни» Довбня В.Г.  відзначили гарну фізичну підготовку  учасників  в таких випробуваннях:

  • Підтягування на перекладині – І місце гр. ЕА-16 (майстер виробничого навчання Ружин В.В., кл.керівник Шелковська О.М.)
  • Стрільба з гвинтівки – І місце гр.. ЕА-16 (майстер виробничого навчання Ружин В.В., кл.керівник Шелковська О.М.)
  • Армреслінг – І місце гр. К-17 (майстер в\н Чеплік О.М., кл. керівник Зінченко Г.О.)
  • Метання гирі – І місце ВШП-16 (майстер в\н Бурикін К.А., кл.керівник Сапожник А.Г.)
  • Перетягування канату – І місце ВШП-17 (майстер в\н  Мороз А.Ю., кл.керівник Голер І.П.)
  • Підніми козака – І місце ВШП-17(майстер в\н  Мороз А.Ю., кл.керівник Голер І.П.)
  • Спортивна естафета – І місце ВШП-16 (майстер в\н Бурикін К.А., кл.керівник Сапожник А.Г.)

За кількістю балів перше командне місце отримала гр. ВШП-17  (майстер в\н  Мороз А.Ю., кл.керівник Голер І.П.).

Учасники військово-спортивного гуртка «Південна варта» продемонстрували всім присутнім свою тактичну підготовку та вміння володіти зброєю.

По закінченні змагань учні передали солдатам військової частини смачний пиріг. А з нагоди  міжнародного Дня каші  всіх учасників змагань  пригостили  справжнім козацьким кулішем. Від  такої смакоти відмовитися було просто неможливо!

13 жовтня 2017 року в училищі відбувся виховний захід до Дня Захисника України.

Учні вшанували мужність і героїзм захисників України. Через пісні вірші і танці вони показали свою вдячність всім, хто захищає незалежність і суверенітет нашої держави.

 Чотирнадцятого  жовтня колектив прийняв участь в урочистому відкритті пам’ятника загиблим героям АТО, який встановлений біля нашого училища. Для нас це знаково, відповідально і пам’ятно  адже один з наших учнів  – Атаманчук Роман, загинув під Іловайськом, двоє учнів училища – учасники бойових дій в зоні АТО, а у  10 учнів батьки зараз стоять на захисті нашої держави.

Сподіваємось, що  такі заходи розкриватимуть в наших учнях прекрасні людські якості: доблесть і мужність, любов і повагу до людей які живуть поруч.

А головне, допоможуть усвідомити, що ми  – сильні, ми  – незламні ,

ми – українці!

%d bloggers like this: