«Біле рабство»

19.10.2017 року в  гуртожитку училища до європейського Дня боротьби з торгівлею людьми бібліотекарем училища Філіпенко Оксаною Сергіївною був підготовлений і проведений захід, який мав на меті  викликати у підлітків  співчуття до жертв торгівлі людьми, бажання самим не стати жертвою безжальних торговців «живим» товаром. Учні змогли усвідомити правила безпечної поведінки при працевлаштуванні, особливо за кордоном.

Перегляд підготовлених фільмів викликав в учнях бажання вести діалог, обмінюватись своїми поглядами та думками. Психолог училища Сапожник Анна Геннадіївна допомогла учням зрозуміти, в яку небезпечну пастку може потрапити будь-хто.

Усім присутнім стало зрозуміло, як важливо не нехтувати правилами пошуку роботи в іншій державі. Після перегляду фільму Анна Геннадіївна задала ряд питань, які підтвердили отриману інформацію. Філіпенко О.С. запропонувала учням 13 помилкових тверджень щодо торгівлі людьми ,які учні повинні були або підтвердити, або спростувати. На прикладах стереотипів бібліотекар донесла до аудиторії, що міфи насправді заважають людям краще зрозуміти один одного, бачити шляхи виходу і робити реальні кроки для розв’язання проблеми. Вони спотворюють реальну дійсність, дають викривлене, фантастичне уявлення про неї. Тому такі заходи допомагають підліткам не потрапити у пастку і не стати жертвами насилля.

%d bloggers like this: