Толерантність – це культура добрих манер і вчинків!

27.11.2017 року в гуртожитку училища відбулася розмова, присвячена толерантності. Захід підготували бібліотекар училища Філіпенко О.С. та психолог Сапожник А.Г. Організатори поставили перед собою завдання:

  • розкрити учням зміст поняття “Толерантність” як принципу людського буття, коли замість боротьби за існування пропонують любов до ближнього;
  • виховувати здатність бачити і розуміти відмінність іншої людини від себе; вчити учнів встановлювати стосунки на доброзичливій, толерантній основі;
  • навчити учнів аналізувати матеріали з різних джерел й самостійно робити справедливі і зважені висновки; розвивати уміння адекватно і всебічно пізнавати себе і інших людей.

Оксана Сергіївна та Анна Геннадіївна, у своєму творчому тандемі, використовуючи різноманітні методи, намагались достукатися до дитячих душ. Так як  у сьогоднішньому суспільстві відбувається активне зростання агресивності, екстремізму, розширення зон конфліктів,ці соціальні явища особливо торкаються молоді, якій у силу вікових особливостей притаманний максималізм, прагнення до простого і швидкого рішення складних соціальних проблем. За останні роки в молодіжному і підлітковому оточенні спостерігається катастрофічне зростання різноманітних форм асоціальної поведінки. Продовжує зростати підліткова злочинність. Збільшується кількість анти суспільних молодіжних організацій, що втягують молодь в екстремістські угрупування. Тому так необхідно приділяти увагу  духовному зростанню підлітка. Використовуючи відеоматеріал, схематичні зображення, приклади літературних героїв, літературну виставку «Толерантність – терпимість до тебе і від тебе», вірші та психологічний тренінг, організатори заходу спонукали підлітків усвідомити значення толерантності для життя людей в сучасному суспільстві.  Вправа «ярлик» допомогла учням відчути на собі, що відбувається, коли  їх змушують діяти відповідно до стереотипів. За допомогою ситуативної гри «6-9» підлітки вчились проявляти  терпимість до чужих думок та поглядів. Організатори сподіваються, що учасники заходу усвідомили, що сучасна вихована людина –  не тільки освічена, але й така, що має почуття самоповаги і поваги до оточуючих. А толерантність вважається ознакою високого духовного і інтелектуального розвитку людини, групи людей, суспільства в цілому.

%d bloggers like this: