Відкритий урок в групі ЕА-17

Сьогодні, 18 травня, група першокурсників групи ЕА-17 дебютували на відкритому уроці виробничого навчання,який підготував майстер в/н Дарибогов А.В. Тема уроку: «Технічне обслуговування та ремонт електронагрівальних приладів».

На вступному інструктажі учні засвоїли види нагрівальних приладів, їх основні несправності, види робіт з технічного обслуговування та ремонту. Пояснення майстра супроводжувалось бесідою з учнями та демонстрацією наочних зразків електроприладів. Також майбутні електромонтери обчислювали потужність теплоелектронагрівача (тена), що стане у нагоді  у разі необхідності його заміни при відсутності маркування. Майстер продемонстрував способи перевірки нагрівальних приладів. Під час пробних дій учні перевіряли за допомогою мультиметра справність шнура, розбирали праску та оцінювали стан  електронагрівального приладу. Щоб усі змогли краще розгледіти зміст операцій, майстер використав відеокамеру, яка передавала зображення на монітор телевізора.

На поточному інструктажі задача учнів – розібрати запропонований електроприлад, перевірити справність його основних елементів, здійснити технічне обслуговування та при необхідності – ремонт чи заміну пошкодженого елементу.

Хлопці групи ЕА-17 готуються до виробничої практики, і на цьому уроці вони продемонстрували рівень своїх знань і умінь як електромонтери другого розряду.

%d bloggers like this: