«Булінг, як проблема сучасної молоді. Права та обов’язки учня ПТНЗ»

«Булінг» – таким новим терміном охрестили старе, можна сказати, вікове явище – дитячу жорстокість. На жаль, у новому столітті це явище набуло особливої актуальності. Воно стало справжньою соціальною проблемою не лише для України, але й для всього світу. 19.09.2018 року у ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка» відбулась зустріч з учнями бібліотекаря Філіпенко Оксани Сергіївни та практичного психолога Сапожник Анни Геннадіївни,  яка включала в себе лекцію, науково – дослідницький відеоролик та рефлексію для ознайомлення та вирішення проблеми такої, як «Булінг» в училищі та гуртожитку. Педагогічна мета заходу була розкрити причини виникнення проблеми, наглядно подивитись, як це відбувається, та знайти шляхи її вирішення. Не бути байдужими, не мовчати , якщо став свідком злочину, зробити крок на захист дитини, що потерпає від насилля.

 Для обговорення цієї теми учнями були розглянути такі питання як:

– Чому булять?

– Що робити,якщо тебе булять?

– Що робити, якщо ти бачиш, як булять іншого?

– До чого може привести булінг?

Активну участь у проведенні заходу приймала учениця гр. КК – 18 Ходжевич Анжеліка. Вразила ораторським мистецтвом та вмінням чітко висловлювати свою думку.

Підводячи підсумки, діти змістовно обґрунтовувати свої відповіді, користуючись набутими знаннями. Тема вибраного заходу знайшла відгук в середовищі  учнів, так як торкнулась майже кожного не тільки в учбовому закладі, а й в особистому житті.

%d bloggers like this: