Як продовжити термін дії автомобільної акумуляторної батареї ?

Цьому вчились учні групи ЕА-15, майбутні слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів на відкритому уроці виробничого навчання. А організував роботу майстер в/н Зборщик О.М На вступному інструктажі учні продемонстрували знання теоретичного матеріалу у формі змагання двох бригад на краще запитання  та  відповідь з теми уроку. Правила техніки безпеки при роботі з АКБ учні вивчали за допомогою слайдів.

Далі Олександр Михайлович показав,  як правильно організувати  робоче  місце, зняти акумуляторну  батарею, очистити  від забруднень, прочистити вентиляційні отвори, наконечники та штирі батареї від окислень, змащувати  їх після затягування. Окремі учні повторили за майстром   перевірку рівня електроліту, його густини та ступінь розрядженості батареї. Майстер також показав прийоми доведення величини щільності електроліту до нормативної. 

Після пробних дій учні передивились відео про акумуляторні батареї майбутнього, ознайомились з інструкційною картою послідовності технічного обслуговування АКБ та підготувались до поточного інструктажу.

По відгукам, тема була цікава не лише учням, а й присутнім гостям, особливо автовласникам.

Дякуємо майстру за змістовний урок!     

%d bloggers like this: