«Злочин без кари»

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Ми смутку і скорботі доземно схиляємо голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Тому 28 листопада в ДНЗ «ПТУ №14» спільно із міською бібліотекою був проведений захід «Злочин без кари». Цей захід присвячений найжорстокішому злочину комуністичного режиму проти українського народу, Голоду 1932-1933 рр.

Бібліотекарем міської бібліотеки Рядних І. були висвітлені трагічні події того часу. Викладач історії Горобець М.М. поділилась спогадами свого діда, які викликали багато емоцій в учнів. Бібліотекарем училища  Філіпенко О.С. під час огляду літератури були представлені архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії. Учні переглянули документальний фільм «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна». Наприкінці заходу діти вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

%d bloggers like this: