Формула успіху ПТУ № 14

      Чим вимірюється успіх роботи  професійно-технічного навчального закладу?Кількістю випущених і працевлаштованих  кваліфікованих робітників? Якістю надання освітніх послуг? Станом навчально – матеріальної бази? Усі ці складові дуже важливі, але найважливіший критерій іміджу закладу – це чіткі перспективи розвитку.

      Саме такої  формули  успіху дотримується ПТУ № 14 м. Нова Каховка. Як вже повідомлялось, в листопаді 2018 року на базі училища за державні кошти відкритий навчально – практичний центр «Електротехнічні технології» як символ довіри держави нашому колективу.  Надсучасне обладнання, інструменти  та прилади дають змогу не лише якісно готувати фахівців електротехнічної галузі, а й виконувати замовлення громади і працювати на виїзді.

       На всеукраїнському семінарі  директорів навчально-практичних центрів  25 червня, на якому Херсонщину представляв  Ігор Сердюк,  зазначалось, що Центри повинні стати осередком підготовки і перепідготовки робітничих кадрів регіону, популяризації професій енергетичної галузі.  Перші кроки в цьому напрямку ми вже зробили. Наш учень Максим Когут  в новій майстерні готувався до Всеукраїнського етапу конкурсу фахової майстерності і успішно виконав практичні завдання. Наразі очікуємо ліцензії на підготовку електромонтажників  з освітлення та силових мереж. Ведуться роботи з обладнання додаткових приміщень –  полігону та електромонтажної майстерні.

      Також  ПТУ № 14 здатне відповісти на виклики сьогодення, одним з яких є ступенева освіта. Перші ластівки в цьому напрямку – наші гувернери, які   без ЗНО отримають  спеціальність «Вихователь дошкільного закладу»  за заочною формою навчання в  Бериславському  педколеджі.  За домовленістю з адміністрацією коледжу, 16 випускниць  різних років  27 червня  відразу після захисту дипломів в стінах училища склали вступні іспити з мови, математики і історії. І вже за  рік дитячі заклади отримають молодих дипломованих вихователів.

      У читаючих цей нарис може промайнути думка: «Занадто вже вони позитивні». Ви праві, є  в нас недолік – ми не вчимо «мертвих душ». Головна наша вимога – присутність учнів на заняттях. Тільки за цієї умови ми гарантуємо якісну освіту, і нам не соромно буде дивитись в очі своїм випускникам, їхнім батькам та роботодавцям.

     Тож допоки триває  вступна кампанія, чекаємо на  абітурієнтів, для яких важлива якість навчання.

На фото: директор училища Сердюк І.В. спілкується з журналістами в новозбудованій електромонтажній майстерні

%d bloggers like this: