Консиліум з адаптації першокурсників

      Традиційно наприкінці жовтня в училищі проходить психолого-медико-педагогічний консиліум з адаптації першокурсників, який підготувала і провела методист Мединська  Н.Л. Мета заходу – проаналізувати 

контингент першокурсників з точки зору фізичного, соціального і емоційного здоров’я та виробити стратегію педагогічної взаємодії з кожною навчальною групою в цілому та окремими учнями зокрема. Консиліум проходив під гаслом « Виховувати людину — означає визначати долю нації».

      Медична сестра Григоренко О.В. надала інформацію про обмеження у здоров’ї  окремих учнів, яке слід враховувати при організації навчально-виховного процесу.  Потім керівники груп змалювали соціальні портрети  першокурсників, звернули увагу присутніх на окремих учнів, які потребують індивідуального підходу та конкретної допомоги з усунень прогалин в базових знаннях. Своїми спостереженнями щодо поведінки першокурсників у гуртожитку поділилась вихователь Жакун В.В. 

       Напередодні консиліуму з першокурсниками проводилось анкетування, яке показало рівень   адаптації учнів та проблеми, які потрібно буде вирішувати найближчим часом. Приємно, що більшість опитаних учнів не жалкує, що обрали саме наше училище, задоволені умовами навчання, відносинами з викладачами та майстрами.

       Соціальний педагог Лубянова А.О. надала рекомендації щодо роботи з дітьми різних категорій, а голова методичної комісії класних керівників Дорош Ю.С. презентувала  методичні рекомендації  щодо роботи  з учнівськими колективами.

%d bloggers like this: