Посвята в кулінари – нова традиція ПТУ № 14

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято.  В нашому училищі навчається 8 груп кухарів і кондитерів ( а це  205 учнів), які причетні до нього. Тому в  ПТУ № 14 народилась нова традиція – урочиста посвята в кулінари.

      7 листопада а дискозалі училища зібрались усі майбутні кухарі і кондитери, їхні  педагоги та адміністрація. Посвяту проводили викладач Жбанкова Н.В. та майстер групи ККД-19 Вільшун Т.А. «Іменинники»-  першокурсники  з  груп  К-19, ККД-19 і  КК-19 у форменому одязі виглядали неперевершено. Майбутні кухарята  жартували і співали на професійну тематику. «Сірожине  пірожене» у виконанні групи ККД – 19  запам’ятається присутнім  надовго.

        Згадали на заході також учнів ІІ-ІІІ курсів, які влітку проходили виробничу практику на базах відпочинку та дитячих оздоровчих таборах області. Директор училища Сердюк І.В. нагородив учнівські колективи К-18,ККД-18, КК-18, К-17, ККД-17  почесними грамотами та подякував їхнім майстрам виробничого навчання. У промові до дітей  Ігор Володимирович наголосив, що вони повноцінні громадяни своєї країни, бо завдяки  їхньому офіційному працевлаштуванню  держава отримала податки,  а   спецрахунок ПТУ № 14 –  600 тисяч гривень надходжень. Слова вдячності пролунали також і на адресу роботодавців – СІК ДОТ «Альбатрос», Криворізької компанії, яка забезпечила нашим практикантам достойну зарплату, а місцевому бюджету – податки.  Ігор Володимирович висловив сподівання, що місцеві представники харчової галузі теж співпрацюватимуть  з нами на взаємовигідних умовах. Адже зароблені від виробничої практики кошти ми вкладаємо в новітнє обладнання, щоб професійна підготовка наших випусників відповідали вимогам   роботодавців. Також директор закладу поділився амбітними планами – відкрити на базі училища кулінарний навчально-практичний центр, адже туристична Херсонщина  щороку потребує більше фахівців цього профілю.                Наостанок першокурсники-кулінари поклялись  завжди мати чисті руки,          гарячі  страви і холодні закуски! Сподіваємось, так і буде!

%d bloggers like this: