У вітрині кондитерської так приваблюють різні види тортів, тістечок, кексів, пряників. Всі вони гарно оздоблені, смачні та поживні. Кожний з цих виробів відрізняється специфічним смаком, зовнішнім виглядом, технологією приготування, терміном зберігання. Все це повинен досконало знати і вміло застосовувати кондитер. Праця кондитера потребує чіткого координування рухів рук, доброї оперативної пам’яті, високої стійкості, концентрації, переключення та розподілу уваги. Щоб стати справжнім професіоналом, потрібно також мати художній смак, творчу уяву, бути акуратним, відповідальним, терплячим, ретельно дотримуватись правил особистої гігієни.
Кондитер може працювати на кондитерських фабриках, хлібопекарських комбінатах, у ресторанах, супермаркетах, кафе, а також може зайнятися індивідуальною трудовою діяльністю, розпочати власну справу з виготовлення та реалізації своєї продукції. Якщо ви зацікавилися цією професією – приходьте до нас вчитися.