Приходь навчатись в ПТУ- будеш завжди на плаву

Для випускників шкіл літо – гаряча пора іспитів і вибору подальшої життєвої дороги. Сьогодні  розпочати свій трудовий шлях з професійного училища не просто не соромно, але й престижно, адже робітнича професія – це фундамент добробуту. Тому інженерно-педагогічний колектив ПТУ№ 14 запрошує вас, шановні 9-ти і 11-класники ,отримати професію,яка згодиться в житті. Чому вам треба навчатись саме у нас?

       По-перше, наше училище розвивається. Попри проблеми з державним фінансуванням, ми  збільшили надходження до спецфонду у 7 разів, завдяки чому оновлюємо навчально-матеріальну базу. За два останніх роки відремонтовано і оснащено сучасними засобами навчання токарна і автослюсарна майстерні, комп’ютерний клас,створено кабінет спецпредметів   кухарів і майстерню кондитерів. Сьогодні ми будуємо ще одну майстерню для кухарів на площі 150 ,яка буде оснащена за сучасними вимогами. ЇЇ урочисте відкриття відбудеться 1 вересня. В усі кабінети професійної підготовки і виробничі майстерні придбано телевізійну техніку. Ведуться ремонтні роботи у гуртожитку, де проживають наші учні.

         По – друге, ми дбаємо про якість  практичної підготовки. Виробниче навчання проходить у майстернях училища,які виконують роль учбових цехів, де учні, відпрацьовуючи навички, виготовляють корисну продукцію для населення. Кухарі і кондитери випікають кондитерські вироби, готують обіди на замовлення. Учні-верстатники під керівництвом наставників виготовляють різноманітні вироби із металу і  дерева. Автослюсарі ремонтують автомобілі і вчаться навичкам тюнингу. Електромонтери розробляють та виготовляють світлодіодні лампи . Таким чином навчання в училищі наближене до умов реального виробництва.

     До того ж,адміністрація докладає зусиль, щоб учні проходили оплачувану практику на  перспективних підприємствах різних форм власності. На сьогодні нашими соціальними партнерами є близько 30 підприємств . Наших верстатників широкого профілю  ( токарів – фрезерувальників), електромонтерів  із задоволенням беруть на ПАТ «Бериславський машинобудівний завод», ПП Тавріяпромсервіс ( м. Херсон), Херсонський машинобудівний завод. Кухарі і кондитери працюють в літніх дитячих таборах та базах відпочинку м. Скадовська та Лазурного (цього року договори укладені на 90 учнів). Няньки і гувернери затребувані у дитячих садочках та центрах розвитку дітей.

   По-третє, ми маємо відпрацьовану виховну систему як засіб всебічного розвитку та  соціалізації підлітків. Педагоги не шкодують сил і часу, щоб зробити студентське життя цікавим та насиченим. Працюють безкоштовні гуртки та спортивні секції, у яких свої таланти і здібності розвивають дві третини учнів. Окрім спортивної,ми маємо тренажерну залу для заняття силовими видами спорту.  Проводяться змістовні предметні і професійні тижні, години спілкування, зустрічі з цікавими людьми. Активно працює учнівське самоврядування, яке  ініціює та втілює колективні творчі справи. Доброю традицією стали  «години з директором», під час яких студентські активісти вносять пропозиції щодо покращення навчально-виховного процесу.

         Враховуючи реалії сьогодення, ми вважаємо національно-патріотичне виховання молоді завданням стратегічним, тому училище є осередком становлення свідомого громадянина України. Цьому підпорядкована вся виховна система. Учні охоче беруть участь у волонтерських заходах, члени гуртка «Козацька сотня » вивчають славне минуле країни та козацькі традиції,  розробляють  ескізи козацького  сезонного одягу, вивчають зброю. Другий рік поспіль для учнів працює дводенний військовий табір, який розташовується  на території Новокаховського  лісництва. Хлопці та дівчата    не тільки проходять військові навчання, а й згуртовуються,вчаться працювати в команді,виживати в екстремальних умовах, готувати солдатську кашу. Це їм настільки цікаво, що вони забувають навіть про свої  гаджети. Цього річ  тренування проводили інструктори міської громадської організації «Оберіг», які мають сучасні тренажери для лазерного та комп’ютерного бою.  Заслуговує уваги і спортивно-масова робота, результатом якої є першість спортивної команди училища у Спартакіаді та «Козацькому гарті» серед ПТНЗ області.

       Одним словом,ми дбаємо про різнобічний розвиток наших учнів і не допускаємо, щоб їх виховувала вулиця. Саме тому за останні 5 років ніхто з наших вихованців не мав проблем із законом. Тому, шановні батьки,можете не сумніватись: ваші діти на час навчання в училищі будуть у надійних турботливих руках!                             

  І останнє. Ми цінуємо свою ділову репутацію. І не видаємо бажане за дійсне. Усі заявлені професії у нас ліцензовані, під них створена відповідна навчально – матеріальна база. Училище забезпечене кваліфікованими майстрами і викладачами. Наші учні отримують стипендії, визначені законодавством, тому вони не можуть суттєво відрізнятись в кожному професійно-технічному закладі,що б там не обіцяли. Добра порада  батькам: щоб не бути ошуканими, не соромтесь попросити ліцензії на підготовку за тією чи іншою професією, перечитайте законодавчі акти про стипендіальне забезпечення учнів ПТНЗ.

Я запрошую усіх, хто готовий чесно та наполегливо працювати, здобути цікаві професії:

Після 9 класу:

  • Верстатник широкого профілю ( фахівець з обробки металів на 6 верстатах)
  • Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування .Слюсар з ремонту автомобілів
  • Кухар
  • Кухар. Кондитер

Після 11 класу

  • Слюсар з ремонту автомобілів
  • Кухар. Кондитер
  • Нянька. Гувернер

Приймальна комісія працює щоденно з 8.00 до 16.00 (окрім суботи і неділі)

За додатковою інформацією звертайтесь на сайт nkptu14.іn.ua або    (055 49) 7-80-64; 050 6402090; 095 44 21 604  Наша адреса: м. Нова Каховка, пр. Перемоги 7-д. ( біля приміщень з-ду «Сокіл»)

                                                                     Сердюк І.В.,директор училища

%d bloggers like this: