«Хто спостерігає за вітром, той зерно не посіє» – сказано в одній давній книзі. В ПТУ № 14 теж не чекають сприятливих умов для реалізації планів розвитку. Всупереч нестабільній епідеміологічній ситуації, у закладі змогли організувати безпечну літню виробничу практику учнів на базах відпочинку Скадовська та Лазурного. Майбутні кухарі і кондитери здобували навички роботи на виробництві, оздоровились та заробили гроші і для себе, і для оновлення навчально-матеріальної бази професії. На зароблені 400 тис. грн. в училищі будується кулінарний центр з повним циклом навчання, виробництва та реалізації готової продукції. Приміщення будуть оснащені сучасним обладнанням, на якому упроваджуватимуться новітні технології приготування, оздоблення і подачі страв, проводитимуться майстер-класи для фахівців кулінарної галузі. У березні 2021 року будуть запущені перші цехи.
Паралельно з кухарями в закладі створюються сучасні умови для навчання верстатників широкого профілю . У грудні плануємо «входини» в новий кабінет спецтехнології. Окрім комп’ютерної техніки, він оснащений верстатом з числовим програмним забезпеченням. Тепер наші учні побачать сучасний бік своєї професії, навчаться обробляти метали за заданими програмами. А їх за професією на трьох курсах 65 чол.
Колектив училища переконаний, що професійні компетенції дистанційно не сформуєш, тому в закладі запроваджена змішана форма навчання. Групи по черзі виходять на заняття з теорії і практики професійного навчання(звісно, з дотриманням санітарних норм), а загальноосвітні предмети опановують переважно за допомогою технологій дистанційного навчання.
І хоча епідемія внесла корективи у наші плани, але не зупинила їх. Наразі наш заклад бере участь у регіональному проєкті «Розвиток кваліфікаційних компетенцій для ринку праці у закладах П(ПТ)О Херсонської області».
Тож в ПТУ № 14 не чекають з моря погоди, а продовжують йти до мети – створення сучасного освітнього простору для здобувачів освіти.