Історія та традиції

 

Училище було засноване у 1974 році на базі приладобудівного заводу “Сокіл”. Готували учнів з таких професій: токарі, фрезерувальники, електромонтери промислового устаткування, слюсарі-інструментальники, слюсарі механоскладальних робіт, монтажниці приладобудівного устаткування.

Починаючи з 1981 року, училище було найбільш численне в області: 1981 – 1982 роки – 1113 учнів; 1982-1983 роки – 1225 учнів. На сьогоднішній день середньорічний контингент учнів – 400 чол.

Першим директором училища був Корсун Борис Олександрович, починали свою педагогічну діяльність в училищі і старший майстер Котій М.С., заступник директора з виховної роботи Пєтухова Т.М., викладач фізичного виховання Ходус І.І.

Hа сьогодні училище зберегло систему навчання металообробних спеціальностей. Разом з тим відкриті нові професії на вимогу сучасності: гувернер, кухар, кухар-кондитер, автослюсар, радіомеханік з ремонту та обслуговування радіотелевізійної апаратури.

В училищі працюють  6 викладачів вищої категорії, 5 мають педагогічне звання “Старший викладач”, 2 майстри мають педагогічне звання “Майстер виробничого навчання І категорії”, 10 педагогічним працівникам присвоєно звання “Відмінник освіти України”.
Педагогічний колектив училища творчий, бере активну участь в усіх конкурсах, які організує НМЦ ПТО у Херсонській області, та демонструє високі результати:

2005 рік – конкурс проектів з виховної роботи “Плекаємо громадян”, координатор проекту Пєтухова Т. М. – ІІ місце;

2006 рік – конкурс професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання з професії “Слюсар з ремонту автомобілів”. Майстер виробничого навчання Тунь В.В. посів ІІІ місце;

2006 рік – в конкурсі з організації виховної роботи в гуртожитку призове місце (ІІ) отримала вихователь Шатохіна Л.Ф.

2007 рік – викладач хімії Кованова Т.О. стала дипломантом конкурсу “Учитель року”.

2008 рік – Майстер в/н  Павлівський В.І. посів І місце у обласному етапі Всеукраїнського  конкурсу  професійної майстерності серед майстрів в/н  з професії “Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування” і представляв Херсонщину на Всеукраїнському конкурсі.

 2009 рік – колектив став номінантом Всеукраїнського конкурсу «Робітнича професія – 2009» та отримав Подяку НМЦ ПТО у Херсонській області за якісну організацію методичної роботи; викладач  Селіванова Т.А. посіла ІІІ місце у  обласному конкурсі “Учитель року 2009” у номінації “Математика”.

2010 рік – викладач спецдисциплін Піндак С.В. стала призером обласного конкурсу «Професіонал – 2010»

2011 рік – методист Мединська Н.Л. ввійшла в десятку  кращих в обласному конкурсі «Методист року»

2012  рік-  майстер  в/н  з  професії  «Кухар» Беринда О.М. взяла результативну участь у обласному конкурсі професійної майстерності;  учень групи АС Циганов Д.  посів III місце у обласному етапі конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії “Слюсар з ремонту автомобілів”

2013 р. –  майстер Литвиненко А.О.  і учні гуртка «Радар» під його керівництвом  стали  переможцями  обласного етапу Всеукраїнського  огляду технічної творчості учнів ПТНЗ та представляли Херсонщину у м. Києві; вихователь гуртожитку  Івахненко  О.В. посіла  ІІІ місце  у обласному конкурсі «Кращий вихователь гуртожитку ПТНЗ».

2014 р. – викладач   Тунь А.А.  виборола ІІІ місце у обласному конкурсі «Учитель року 2014» у номінації «Фізика» ;  учень Ларюшин І. посів   ІІІ місце у  ІІ етапі  Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів з професії «Кухар» ( майстер Чеплік О.М.) ; викладач  Дорош Ю.С. нагороджена дипломом ІІ ступеня за участь у  обласному  заочному конкурсі  сценаріїв та методичних розробок виховних заходів  «Перлина натхнення »;    методист  Мединська  Н.Л. отримала Подяку за  належну підготовку до обласного конкурсу на кращий методичний кабінет ПТНЗ ( 119 балів із 120).

2015 рік  – електромонтажна  майстерня училища посіла ІІ місце  у обласному  конкурсі-огляді КМЗ майстерень з професії «Електромонтер» ( Павлівський В.І.); викладач історії  Тимошенко В.В. нагороджена  диплом І ступеня за участь у  обласному заочному  конкурсі сценаріїв та методичних розробок виховних заходів  «Перлина натхнення » серед педагогічних працівників загальноосвітніх закладів та ПТУ

2016 рік – учениця Завгородня  Тетяна  ( К-15) нагороджена дипломом ІІІ ступеня  за перемогу в Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської молоді імені Тараса Шевченка (викладач Шелковська О.М.); учень Єдін Сергій ( ВШП-13) представляв Херсонщину на Всеукраїнському  конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Верстатник широкого профілю» ; бібліотекар Філіпенко О.С. посіла ІІІ місце у  обласному конкурсі бібліотек  ПТНЗ «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів»; викладач Зборщик О.М. посів ІІ місце у обласному конкурсі КМЗ лабораторій будови автомобілів.

Залишити відповідь

%d bloggers like this: