Тобі, Україно, наші таланти!

23 квітня колектив ДНЗ «Професійно-технічне училище №14 м. Нова Каховка» з честю звітував на обласному огляді-конкурсі художньої творчості «Надія. Молодість. Майбутнє». Методист з питань самоврядування та художньо-естетичного виховання учнівської молоді Херсонського державного будинку художньої творчості Митрохіна Ольга Іванівна високо оцінила художню майстерність виконавців різних жанрів.

image20image10

Хоровий колектив зі складу учнів груп К-14, ЕА-14, КК-14 порадував присутніх у залі учнів, педагогів виконанням пісень «Мій рідний край», «Мама». Пісенну естафету продовжив вокальний жіночий ансамбль, який щиро, з дотриманням трьохголосся виконав пісні «Нічкою темною» та «Рідна мова». До ансамблю ввійшли і майстри виробничого навчання Чеплік О.М., Беринда О.М.

image12image13

У програмі концерту відведена сторінка, яка присвячується знаменній даті – 70-ій річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ій річниці завершення Другої Світової війни. Своєю піснею «Над землею тумани» учасниця міського конкурсу військово-патріотичної творчості «Оберіг». Олена Беляєва ще раз нагадала про буремні роки другої Світової війни Євген Ізмайлов і Анна Волошина зворушливо прочитали вірш «Они уходять» про сьогоднішню війну на Сході України. Солдату АТО присвятила свій авторський вірш Анжела Шумеляк.

image31image32

Про любов до рідної Вітчизни, про віру в майбутнє співали солістки Ольга Кіщук, Ірина Мельник, Єлизавета Бернадська, Дар’я Глущак. Граціозність і хореографічну майстерність в танці «Ча-ча-ча» продемонструвала Олена Осипенко. Емоційно і щиро, в супроводі слайдової презентації, була музично-літературна композиція «Найкраща мама Землі», підготовлена учнями з професії «Нянька. Гувернер». Свої акторські здібності в сценці «Вчительська сім’я» показали Нікітін Данило та Кириценко Катерина.

image14image15

Жартівливу нотку продовжили Руслан Лемеза та Ганна Клопот, виконавши сценку з кінофільму «Весілля в Малинівці». Справжньою «родзинкою» концерту було дефіле «Майстрині гуртожитку», в якому показали свої костюми з підручного матеріалу Ірина Мельник, Олена Пюрецьки, Анжела Шумеляк, Світлана Крохмальна.

image16image18image17

Іван Харченко та Ілля Новицький під керівництвом вихователя Івахненко О.В. підготували театральну інсценізацію уривку твору Л.Українки «Лісова пісня».

image19image78

Апофеозом програми стало виконання пісні «Заспіваймо про Україну» учнями групи кухарів І курсу. Представник обласного журі Митрохіна О.Б. з задоволенням оглянула виставку виробів декоративно-прикладного мистецтва, що створена ученицями групи з професії «Нянька. Гувернер» під керівництвом майстрів виробничого навчання Рєки І.В., Денисенко З.Ф., викладача спецдисциплін Піндак С.В. Керівник гуртків художньої самодіяльності Боровикова С.Ю. доклала багато зусиль, щоб підготувати чудесну феєрію талантів учнів училища, за що їй велика подяка.

%d bloggers like this: