Місце і час зустрічі змінити не можливо

Серед буднів безконечних, серед важливих справ,традиційно, щороку, в першу п’ятницю лютого збираються випускники Державного навчального закладу «Професійно – технічне училище №14 м. Нова Каховка» на вечір-зустріч. Ось і цього року 5 лютого актова зала училища гостинно відкрила двері тим, хто в різні роки здобував тут професію. Почесними гостями були ветерани профтехосвіти: директор Кулєш Олексій Олексійович, заступник директора з навчально – виробничої роботи Мішкіна Галина Григорівна, старший майстер Котій Микола Семенович, заступник директора з навчальної роботи Коваленко Тетяна Василівна, майстри виробничого навчання, викладачі. У своїх виступах вони вітали випускників , називали тих, хто досяг певних успіхів у своєму житті. Серед імен прозвучало і ім’я Юрія Власова, який вчився в училищі у 80-роки, а тепер керує господарчо – будівельним маркетом «Властелин», і активно співпрацює з нами.

DSC04165DSC04162

З глибоким оптимізмом виступив на вечорі виконуючий обов’язки директора Сердюк Ігор Володимирович, який розповів присутнім, що в цьому році училище перевиконало план набору учнів на 10 %, в 4 рази збільшився обсяг надходжень від виробничої діяльності. А саме головне, в кожній майстерні працюють виробничі цехи, де учні разом з майстрами виробничого навчання надають різноманітні послуги: виготовляють токарні і фрезерні пристрої, ремонтують автомобілі, теле-радіотехніку, кухарі випікають і реалізують кондитерські вироби. Він запевнив присутніх, що в цей нелегкий час для системи профтехосвіти, коли держава передала фінансування цих закладів на місцеві бюджети, колектив училища докладе всіх зусиль, щоб надалі жити, вчити підлітків професіям, давати середню освіту і виховувати порядних, працьовитих громадян своєї країни.

Безымянный3Безымянный9

На вечорі зустрілися випускники-ювіляри. 20-річчя випуску відзначили учениці з професії «Гувернер». Вони – першовідкривачі цієї професії в Херсонській області. Майстром цієї групи була Алла Степанівна Котненко. Продовжила естафету ювілярів група  гувернерів, яка відзначила 15-річчя випуску. Командир цієї групи Рєзнікова Лілія у своєму виступі подякувала майстру виробничого навчання Рєкі Ірині Вікторівні, всім педагогам за турботу і небайдужість до підлітків, які навчалися в училищі в ті часи. Лілія Вадимівна сьогодні працює в рідному училищі вихователем гуртожитку.

Найбільше випускників було на вечорі тих, які отримали професію «Верстатник широкого профілю». Половина із них працює за спеціальністю, адже висококваліфіковані токарі і фрезерувальники сьогодні потрібні на кожному підприємстві. Деяка частина учнів продовжує навчатися в агроколеджі  та електромеханічному технікумі. До речі, ДНЗ «ПТУ №14»  – це єдине училище в області, яке навчає молодь професійним навичкам верстатника.

Не могли не відвідати училище і випускники, які всього три тижні як захистили дипломні роботи з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Слюсар з ремонту автомобілів». Майстер виробничого навчання Ружин Василь Васильович навчав їх майстерності у автослюсарній  справі по-справжньому відмінно, тому адміністрація нагородила грамотами самих молодих випускників Хижинського Миколу, Вергуна Миколу та Тетеріна Ігоря за змістовні відповіді під час державної кваліфікаційної атестації, за участь  у суспільно – корисному житті училища, за відповідальність і компетентність.

Безымянный7Безымянный5

 У своєму виступі заступник директора з навчально – виховної роботи Пєтухова Тамара Миколаївна щирим словом згадала і тих випускників, які були і є учасниками АТО. Це молодший лейтенант Сергій Галятін, який був заступником керівника громадської організації «Біла стріла» у м. Нова Каховка. Зараз Сергій знову збирається до своїх побратимів на Схід боротися за Україну. Це випускники різних років і різних професій : Палій Ігор, Дмитрук Владислав, Сергеєв Денис, Лук′янченко Ігор, брати Сіленки Олександр і Сергій та інші). Гості переглянули слайдову презентацію про відкриття меморіальної дошки випускнику училища Атаманчуку Роману, який у 2014 році загинув під Іловайськом, а потім хвилиною мовчання вшанували пам’ять Романа і всіх загиблих в АТО. Всім присутнім Станіслав Тюлєнєв подарував РЕП «Ми – українці!», підкресливши відданість і любов кожної молодої людини до неньки – України.

Безымянный2Безымянный4

Учасники художньої самодіяльності під керівництвом керівника гуртків Боровикової Світлани Юріївни та вихователя гуртожитку Івахненко Ольги Володимирівни потішили гостей щирими піснями, жартівливими сценками із життя училища, танцями. Завершився вечір теплими, щирими словами вдячності та віри в завтрашній день та мирне майбуття.

Підготував: заступник директора з НВР Пєтухова Тамара Миколаївна

%d bloggers like this: