Бібліотечний урок

Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе.

В.Сухомлинський.

 

Упродовж  усього  життя ми звертаємося до книги. Батьки читали вам казки, вірші, співали пісні, коли ви ще і говорити добре не вміли. З дитячих років книжка допомагала вам пізнати себе і зрозуміти світ, що вас оточує. І чим би ви в школі не захопилися – історією, географією, математикою,  з вами завжди  книга.

З метою  популяризації літератури з патріотичного та естетичного виховання молоді, поширення українських традицій, звичаїв та різних ремесел, ознайомлення з історією м. Нова Каховка  (яке є містом студентського життя) учні нашого училища запрошені на бінарний бібліотечний урок : «Бібліотека  як інформаційний центр. Літературні лауреати світу та новокаховські лауреати імені А.Бахути. Онлайн огляд рідного міста Нова Каховка».

        26.10.2017 року бібліотекар училища Філіпенко О.С. разом з фахівцем юнацької бібліотеки  підготували для учениць  групи НГ – 17 дуже цікавий матеріал, пов’язаний з літературними лауреатами, особливо земляками Марченко Людмилою  та Кириченком  Дмитром. Вони посіли перше місце в номінації  «Літературна проза та поезія». Біографія цих людей складна, але водночас цікава. Дівчата були запрошені на засідання літературного клубу «Лімузин» та «Натхнення». Це місця,  де кожен зможе розкрити свій талант. Якщо ти малюєш, співаєш , пишеш вірші – там тебе завжди очікують однодумці. Під час бесіди був розкритий  фонд юнацької бібліотеки, який сформований літературою сучасних письменників, журналами спеціалізованого напряму чи для цікавого проведення дозвілля. На заході були присутні учениці, які приїхали навчатись із навколишніх сіл, тому їм було цікаво слухати про історію виникнення та розвиток  нашого міста.

Розповідь про  минуле та сьогодення Нової Каховки  супроводжувалась фотоматеріалами  та музичною композицією, завдяки чому учні краще познайомились з містом свого студентського життя.

%d bloggers like this: