Новокаховська масниця – карнавал емоцій та радощів!

Усім, напевно, набридла зима, яка начебто і відступила, а все одно щодня нагадує про себе. Та після її гучних проводів, які відбулися  на площі біля Палацу культури у Новій Каховці в останній день Масниці, 18.02.2017 року, вона точно не повернеться до наступного року!

Масниця – найвеселіше і ситне народне свято, що триває цілий тиждень. А в неділю, зазвичай,  влаштовуються народні гуляння, під час яких усі пробуджують природу від сну та проводжають зиму. Ця давня традиція посіла чільне місце та  укорінилась у нашому місті. Ось уже понад 10 років поспіль Нова Каховка  святкує Масницю. Цьогорічний захід був не менш яскравим та багатим на сюрпризи.

Учасників свята та мешканців міста своїми кулінарними шедеврами (млинцями,  та різноманітними тістечками) пригощали учні з професії «Кухар»  та «Кухар. Кондитер». Як завжди, окрім смаколиків,  було на Масниці надзвичайно багато чого цікавого. Майстри та учні з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» дивували оточуючих своїми витворами з металу, електромонтери – зробленими власноруч сучасними LED-лампами, верстатники широкого профілю продемонстрували майстер-клас виготовлення на  верстатах надзвичайних виробів з дерева; дівчата з професії «Нянька. Гувернер» приготували для гостей різноманітні вишивки, прикраси, картини, малюнки.

Дорослі та діти грали  в ігри та змагались. Найактивніші учасники мали можливість взяти участь у розіграшах та конкурсах.

Після самотніх зимових вулиць таке всенародне гуляння нагадувало справжнісінький карнавал, на якому усе потонуло в емоціях та радощах. Сподіваємося, що після такої грандіозної зустрічі  шквалом емоцій та позитиву справжня весна  увірветься у наші домівки та серця.

%d bloggers like this: