Віртуальна подорож країнами Європейського Союзу

15 травня в училищному гуртожитку бібліотекар Філіпенко Оксана Сергіївна спільно з психологом Сапожник Анною Геннадіївною провела Віртуальну подорож країнами Європейського Союзу». Захід мав на меті залучення підлітків до активної творчої діяльності, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії та традицій інших країн, популяризації європейської та української культурної спадщини, зміцнення зв’язків з країнами-членами Європейського Союзу.

Європа – дивовижний континент з багатою історією, яка століттями була роз’єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 27 країн Європи об’єдналися в Європейський Союз на основі спільних людських і демократичних цінностей, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Наші діти – діти сучасної Європи, бажають разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України! Вони кажуть :  «Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!»

Переглядаючи фільм, їм було цікаво подорожувати різними країнами, під час віртуального турне вони дізнаватись про культуру і побут різних народів. Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа, побачили та почули учні під час віртуальної екскурсії. Вони побували у Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Словаччині та інших країнах.

Учнів зацікавила виставка «Знай про Європу більше!» та віртуальний екскурс «Європа – зовсім близько». Учні пірнули в невідомий для них світ сьогодення країн Європейського Союзу,  уважно знайомились з укладом життя, традиціями та обрядами, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи,з невичерпним джерелом духовної культури континенту, милувались чудовими краєвидами…

Гість заходу, викладач коледжу Філіпенко Юрій Дмитрович, викликав молодь на діалог, обговорюючи різні точки зору на Європейський Союз, його простір та поширення. Розповів, як саме Україна і ЄС шукають ефективну парадигму відносин на найближче десятиріччя та нагадав, що  ніхто замість нас не створить правових засад демократичної держави, не ухвалить відповідних законів і не дасть економіці розвиватися вільно.

Психолог Сапожник Анна Геннадіївна наприкінці заходу провела тренінг щодо прав дитини та обговорила з учнями, на що має право дитина, проживаючи в Україні. Також учасники заходу порівняли права та обов’язки стосовно дітей в Україні та  в інших європейських  державах.

 

%d bloggers like this: