22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття

22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття. Головне завдання цього Дня – звернути увагу громадськості на проблему безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори і фауни.

“Ми не успадкували природу від своїх батьків, ми її позичили у своїх дітей” – під таким гаслом пройшли заходи в училищі. Біологічне різноманіття нашої планети продовжує скорочуватися, а екологічна рівновага все ще піддається змінам. Близько 60% екологічної системи деградує або використовується нерозважливо, що веде до втрати біологічного різноманіття і тяжких наслідків.

Біологічне різноманіття є основою життя, а його збереження вкрай  необхідне для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біологічного різноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів.

З нагоди Міжнародного дня біологічного різноманіття 22 травня у групі ЕА-17 викладач екології Кованова Тетяна Олексіївна та бібліотекар Філіпенко Оксана Сергіївна провели виховний захід.

Оксана Сергіївна читала вірші, через які звернула увагу дітей на важливість зберігання навколишнього середовища. Запропоновані викладачем тести перетворились на цікаву дискусію між учнями та педагогом.

Завдяки представленому викладачем екології Ковановою Т.О. відео про природу Херсонщини, зокрема «Асканія Нова», «Олешківські піски» та Чорноморський біосферний заповідник та цікавих презентацій, кожна група мала можливість взяти участь у святкуванні Міжнародного дня біологічного різноманіття. Учні переглянули фотовиставку “Природа Херсонщини та збереження її різноманіття”, дуже цікаво пройшло обговорення в групах на тему “Найбільш небезпечний звір на Землі”, здійснили віртуальну подорож заповідниками світу. В бібліотеці була представлена виставка літератури «Природа Херсонщини». Діти виготовили стінгазети до Міжнародного дня біорізноманіття. 

%d bloggers like this: