Учень ПТУ №14 – кращий токар

30 травня в Херсоні за ініціативи Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини пройшов ІІ етап обласного конкурсу фахової майстерності за професією «Токар» серед студентів коледжів, училищ та ліцеїв. Такий захід фахової майстерності проводився в області вперше. За звання кращого токаря боролися представники 6-ти навчальних закладів, які делегували по 2 представника. Честь нашого училища захищали третьокурсники Коляда Павло та Нелень Олександр. Наразі вони проходять переддипломну практику на Херсонському  машинобудівному заводі.

У цей день для конкурсантів усе склалося по-дорослому: справжні верстати, вимогливі судді та об’єктивні оцінки. Практичний етап пройшов у майстернях Херсонського  політехнічного коледжу за токарно-гвинторізними верстатами. Для виготовлення деталі циліндричної форми студенти отримали спеціальні заготовки та інструменти. Як розповів голова журі конкурсу, директор Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник, членам журі було з кого обирати переможців, адже боротьба серед молодих токарів була наполегливою, а конкуренція – високою.

Наші хлопці гідно представили Нову Каховку та рідне училище. Дипломом за 2 місце та грошовою премією нагороджений  учень ДНЗ «ПТУ №14. м. Нова Каховка» Павло Коляда. Також наші хлопці отримали Сертифікати на право працевлаштування на підприємство по закінченню навчання з щомісячною доплатою до основної зарплати.

Нагадаємо, що ПТУ №14 – єдине в області, яке незмінно здійснює підготовку верстатників широкого профілю. Це професія державного значення, і все більше юнаків та дівчат свідомо її обирають. На сьогодні в трьох групах у нас навчається 77 майбутніх  верстатників, на яких чекають роботодавці Херсонщини. Тож у нинішніх випускників шкіл є чудова можливість отримати дефіцитну високооплачувану професію верстатника широкого профілю (токаря, фрезерувальника), а з нею – перспективи вигідного працевлаштування та безкоштовного отримання вищої освіти.

%d bloggers like this: