Історія українського козацтва

Напередодні триєдиного дня святкування Покрови Присвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисника України в училищі були проведені три заходи: вшанування пам’яті, гідності та козацької наснаги. 11 жовтня на виховному заході «Сильні духом» учні занурилися в історію українського козацтва, становлення сучасної української армії та тисячолітніх християнських традицій.

 

 А справжньою окрасою свята стали запрошені гості – вихованці школи мистецтв Артем Бражуненко та Марія Глушакова, які дуже професійно і душевно виконали пісні про рідну землю. Феєричною крапкою стала пісня «Нехай квітує Україна» у виконанні Катерини Плясецької.

12 жовтня,  колектив училища взяв участь у міських заходах вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України. На завершення, в лісовому масиві  відбулися, вже традиційні, військово-спортивні змагання серед учнів І-ІІ курсів. Організаторами змагань були викладач предмету «Захист Вітчизни» Довбня В.Г., викладач предмету «Фізична культура»  Мячін М.Ю., керівник військово-історичного гуртка «Сапсан» Пашинський В.В. Непростими були завдання для учасників: подолати уявну річку, «втеча з полону», стрибки на «конях», силові конкурси, стрільба з гвинтівки. Але кожна з груп учасників проявила спритність, силу та неухильне бажання перемогти. Але, як і на кожному спортивному святі, були визначені переможці:

І місце – гр.ВШП-17

ІІ місце – ЕА-17

ІІІ місце – К-18

ІV місце – ЕА-18

V місце – ККД-18

І, як завжди, наприкінці свята усіх чекав традиційний козацький куліш!

%d bloggers like this: