На базі училища відкрили навчально-практичний центр

09 листопада в ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» відбулися урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру електротехнічних технологій, який обладнаний за сучасними вимогами. Новостворений центр займатиметься первинною професійною підготовкою, перепідготовкою, підвищенням кваліфікації, стажуванням як учнів так і робітників підприємств за професіями: електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та устаткування. Навчання здійснюватиметься з використанням технологічних і виробничих інновацій.

Розділити з колективом цю важливу подію завітали представники обласної і міської влади, керівники ПТНЗ області, соціальні партнери. Для гостей підготували святковий концерт з виступами творчих учнів і педагогів.

Слова вітання колективу та учням закладу висловили директор Департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Є.А. Криницький, міський голова В.В. Коваленко, представники роботодавців О.А. Єщенко та С.В. Луценко.

 Директор училища І.В. Сердюк подякував Департаменту освіти  і науки в Херсонській області за довіру нашому колективу, Уряду України  за виділені кошти на створення Центру, колективу за самовіддану працю, адже робочі місця в майстерні були створенні  викладачами та майстрами  виробничого навчання, починаючи від креслень і закінчуючи безпосереднім монтажем обладнання. Слова подяки також прозвучали і на адресу роботодавців, які забезпечують учнів місцями оплачуваної виробничої практики, завдяки  чому  формується 40% надходжень до спецфонду. Ігор Володимирович зазначив, що на облаштування центру сучасним обладнанням та матеріалами з державного бюджету виділено 630 тис. грн., ще приблизно стільки ж вкладено власних коштів на підготовку приміщень, придбання меблів та  сучасної комп’ютерної техніки.

Почесні гості урочисто перерізали червону стрічку та оглянули обладнання навчально-практичного центру електротехнічних технологій. Присутні були одностайні у висновках: новий центр сприятиме якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки.

%d bloggers like this: