Удосконалюємо навички подолання конфліктів

Наприкінці січня методичне об’єднання класних керівників та майстрів розглядали тему: “Спроби розв’язання конфліктів та формування в учнів культури поведінки та навиків спілкування”. Голова МО Дорош Ю.С. задля мотивації застосувала прийом “відгадування ребусу”, розповіла про спроби уникнення конфлікту, продемонструвала відеоматеріал “5 способів виходу з конфлікту” та провела дискусію щодо способів вирішення непорозумінь.


Шелковська О.М. розповіла про систему роботи класного керівника по формуванню в учнів культури поведінки та спілкування. Вона поділилась методами і прийомами, які використовує в своїй практиці при роботі з групою: “рольові ігри”, конкурси, екскурсії, походи, виховні заходи, доручення. Такі форми роботи сприяють вихованню свідомої дисципліни, організованості, культури поведінки.
Мороз Г.Ю. проаналізувала стан культури поведінки учнів в своїй групі у порівнянні з минулим роком, поділилась дієвими методами виховання учнів.
Піндак С.В.,заступник директора з навчально-виховної роботи прокоментувала якість відкритих виховних годин, які були проведені у І семестрі 2018/2019 н.р.
Мединська Н.Л., методист, надала інформацію про матеріали досвіду роботи класного керівника Григор’євої С.Я. з теми “Розвиток в учнів життєвих компетентностей”, розміщені на сайті НМЦ ПТО у Херсонській області.
Підсумком заходу було тестування “Рівень конфліктності особистості”, результати якого дали можливість педагогам визначити, над чим надалі слід працювати.

%d bloggers like this: