«Досягати тих, хто попереду і не чекати тих, хто позаду»

   Під таким гаслом  16 квітня в  групі ВШП-18  пройшов  урок з хімії . Учні вивчали естери, їх загальну та структурну формули, систематичну номенклатуру, фізичні властивості та гідроліз . Зазвичай для відкритого уроку вчителі беруть групи, які мають більш глибокі знання з предмету. Але група ВШП-18 показала,що  якщо є мотивація, то буде і результат. І дійсно, майбутні верстатники прагнули досягати тих, хто попереду. 

На початку уроку учні отримали картки, в яких вони ставили бали за різні види роботи. Цікаво пройшла «Хімічна розминка», «міні-тест». А як всім сподобалось вказувати формули органічних сполук та закривати ними частини верстата.  Виявилося, що є незнайомі формули, які і будуть вивчатися на уроці. Тема уроку була зашифрована  в  анаграмі, яку учні легко розгадали.

Тимофієнко Р., Унгур’ян А., Фисюк С., отримавши випереджувальне завдання, розповіли про фізичні властивості, поширення в природі та застосування естерів. Учні з цікавістю переглянули відео «Добування естерів».

Закріплення  вивченого проводилось за допомогою запитань, спроектованих на екран.

Результати уроку свідчать про те, що учням було цікаво, і вони охоче виконували усі завдання,тому оцінок низького рівня не було. Сподіваємось, що хлопці і дівчата ВШП-18 і надалі будуть активно оволодівати знаннями з природничих наук.

%d bloggers like this: