У родинному колі

Майстер в/н, класний керівник групи НГ-15 Река І.В. запорукою успіху в навчанні та вихованні майбутніх гувернерів головним вважає тісний зв’язок з сім’ями та родинне виховання.
В цьому їй допомагає випробовування нових форм спілкування з батьками та учнями.
В ході традиційного проведення тижня педагогічних дисциплін мами учнів були запрошені на «Родинні посиденьки». До зустрічі з ними готувалися як до свята.
В затишному приміщенні майстерні, де відбувався захід, було відповідне тематичне оформлення та виставка творчих робіт учнів.
Гості, викладач Піндак С.В., майстри Денисенко З.Ф., Река І.В., учні сиділи всі разом за єдиним столом, що зближало присутніх, об’єднувало, спонукало бути відвертими.
Ірина Вікторівна розпочала розмову про роль жінки як берегині роду людського, про роль жінки в житті кожної родини і суспільства, бо стоїть вона не тільки на охороні родинного спокою, а й єдності в нашій країні. Природа поклала на жінку відповідальність – народжувати і виховувати дітей. Тому і повинна бути терпеливою, мудрою, підтримувати сімейне вогнище, бути м’якою і сильною, вміти зцілювати серце від ран і болю. Від жінки, в більшій мірі, ніж від чоловіка, залежить мир, злагода і спокій в родині.
Мами учнів поділилися секретами виховання. А дівчата висловлювали багато прислів’їв про матір, дитину, читали вірші, співали пісні, проголосили Заповіді матері Терези, за якими обіцяли жити.
На згадку про зустріч з матерями у навчальному закладі подарували вироби, виготовлені власноруч.
Спілкування відбулося за чашкою запашного чаю та смачного пирога, спеченого Софією Василівною, бабусею Аліни.
Далі мова йшла про першочергові задачі про проходження виробничої практики, написання дипломної роботи, працевлаштування, про що говорили Денисенко З.Ф. та Піндак С.В.
Гості залишилися задоволені тим, що їх доньки набувають знання не тільки з професії, а й майбутнього материнства.
З їх вуст звучала подяка працівникам училища за професійну підготовку. В розмові вони були щирими, відвертими. Переглянувши виставку творчих робіт, мами раділи вмінням своїх дітей.

%d bloggers like this: