Подорож у країну кондитерського мистецтва

Не секрет, що  професійне становлення  – процес довгий, він  вимагає постійних зусиль  та наполегливості від тих, хто хоче стати справжнім майстром своєї справи. У цьому  переконались  майбутні кухарі і кондитери, учні груп КК-15, К-15, К-14. Для них викладач спецпредметів Жбанкова Н.В.  організувала  цікаві заходи :  зустріч з випускником першої групи кухарів 2001-2002 н.р.  та  майстер-клас  з оздоблення тортів та тістечок цукровою мастикою та глейзом.

NgrDBQzjSwM U-FcnTxmp7c

Колишній випускник Мармазов Антон після закінчення  нашого училища тринадцять років відшліфовував свою кулінарну майстерність, працював в різних ресторанах Києва  кухарем, піцеристом, завідувачем виробництва. Зараз працює в США на туристичних лайнерах.  А стартовим майданчиком для  досягнення мети для нього стало ПТУ № 14. Також  Антон розповів про вимоги до кухаря на світовому рівні – це знання європейської кухні, англійської мови та фізична витривалість,адже працювати треба 12-14 годин на добу. Саме тому закликав учнів уже сьогодні відповідально ставитись до навчання, бути організованими, зібраними та допитливими.

KFiRxYH4ZX4wBnPlxxJW6w

Далі був  довгоочікуваний майстер – клас. Секретами майстерності ділилась кухар-кондитер європейського рівня Катерина Коваленко, яка нині працює у Києві, в мережі готелів  «Фермонт». Спочатку гостя  розповіла про новинки в оздобленні кондитерських виробів, показала слайди своїх кращих робіт. Потім розпочалась найцікавіша частина зустрічі – практична. Пані Катерина приготувала шоколадний глейз та показала, як правильно замісити, підфарбувати білу пластичну масу, з якої учні виготовляли квіти, листочки, фігурки, деталі оздоблення тортів та рулетів. Учні так захопились роботою, що ще довго не відпускали своїх гостей. Ця зустріч показала, що недосяжних вершин не буває. Успіх-це бажання, помножене на наполегливу працю.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий