60 хвилин з мером Нової Каховки

7 листопада засідання педагогічної ради в ПТУ № 14 розпочалось незвично. У гості завітав  міський голова Володимир Іванович Коваленко. На початку зустрічі директор училища Ігор Володимирович Сердюк привітав  очільника  нашого міста з Днем  самоврядування і побажав здоров’я і наснаги у його  нелегкій і відповідальній праці на благо громади.

Володимир Іванович розповів про те,що зроблено у цьому році для благоустрою міста,  фінансування освіти, медицини і культури,  підтримання  інфраструктури  у працездатному стані. Поділився планами розвитку Нової Каховки  на наступний рік. Подякував педагогам і учням за активну участь у загальноміських заходах. У його словах відчувалась любов до міста, у якому живе і турбота про долю людей, для яких працює.

Торкнувся  міський голова і проблеми фінансування професійно-технічних навчальних закладів та вселив надію, що 2017 рік не буде для нашого колективу фінансово нестабільним. Приємно було чути, що Володимир Іванович як представник місцевої влади зацікавлений у збережені училищ, адже, як він сам зазначив, три професійно-технічних навчальних заклади  для нашого маленького  міста-це іміджеві складова його розвитку.

Далі мова йшла про проблеми, рішення яких вимагає спільних зусиль училища і місцевої влади: забезпечення учнів місцями оплачуваної виробничої практики, підвищення енергоефективності закладу та кадрове забезпечення гурткової роботи.

Так, наших учнів беруть на оплачувану виробничу практику підприємства міст Берислава, Херсона, Скадовська. А місцеві підприємства відмовляються вкладати кошти у навчання учнів,чекають на готових спеціалістів. Також адміністрація звернулась з проханням про співфінансування  проекту енергозбереження училищного  приміщення та допомогу у заміщенні вакантної посади керівника художньої самодіяльності. А то талановиті діти в училищі є, а працювати з ними нікому. Володимир Іванович пообіцяв сприяти вирішенню цих і інших проблем, з якими стикається колектив, та побажав терпіння і успіхів у нашій нелегкій праці. Такі зустрічі переконують, що разом ми можемо зробити навіть те, що здається неможливим.2zg3srnughwzzbhyq2agwe

%d bloggers like this: