«Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!»

З 06 по 10 березня в ДНЗ «Професійно – технічне училище №14 м. Нова Каховка» був проведений шевченківський тиждень для вшанування пам’яті видатного українського поета- художника. Учні прийняли активну участь – вивчили безліч віршів поета, декламували його поезії, створили виставку , готували  безліч повідомлень, рефератів та слайдових презентацій.

9 березня, у міському парку Нової Каховки біля пам’ятника великому Кобзарю Тарасу Шевченку відбувся мітинг пам’яті, присвячений 203-й річниці з дня народження українського поета «Незламний дух – Шевченка дух».

Вшанувати пам’ять співця українського народу прийшли учні та колектив училища..Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані всього людства знаходять своє безсмертя.  Невмираючий дух поета, як і раніше, витає над рідною Україною, невмовкаюче роздається його віще слово і сіє на народній ниві живе насіння оновлення.

Здавна Шевченкове слово закликало людей до боротьби, було духовною зброєю в найважчу хвилину. Події на Майдані засвідчили, що сила творів Кобзаря окрилює людей та додає наснаги у виборюванні свободи. Слова Тараса Шевченка залишаються актуальними і сьогодні, коли наші військовослужбовці боронять Батьківщину на Сході країни.

«Борітеся — поборете,

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!»

%d bloggers like this: