ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

В ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14 м. Нова Каховка» 18.05.17 р. відзначали ДЕНЬ ВИШИВАНКИ — символу здоров’я, краси, щасливої долі, родової пам’яті, національної гордості, порядності, чесності, любові, святковості; оберегу українського народу.

Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка – вишиванка – є нашим головним оберегом . Святе покривання, яке найближче до тіла, – це, звісно, своя сорочка. В українців є такий вислів: «Народитися в сорочці» – бути щасливим у житті. Тому сорочка для нас – це не лише частина нашого гардеробу, а певна закодована сукупність сорока божественних енергій, що творять довершену та гармонійну долю людини.

За ініціативою Ради самоврядування  був проведений конкурс серед колективу учнів та працівників  «Моя вишиванка найкраща» . Усі, хто приймав участь у конкурсі, розповідали цікаві історії появи вишиванки в своєму гардеробі, влаштували  фото сесію  у вишиванках. В фойє училища усі мали змогу переглянути виставку   «Вишивка різних регіонів України».

У співпраці з відділом культури та  відділом у справах сім’ї, молоді фізичної культури та спорту Новокаховської міської ради учні і педколектив прийняли участь у флешмобі, присвяченому Дню вишиванки та концерті в міському Палаці Культури.

Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванка–це свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

%d bloggers like this: