У День захисту дітей вчимось захищати себе і Україну

Символічною датою стало 1 червня 2017 року для учнів ДНЗ «Професійно-технічне училище № 14» з професії «Верстатник широкого профілю». В цей день учні разом з директором училища Сердюком І.В., заступником директора з НВР Піндак С.В., викладачем предмету “Захист Вітчизни» Довбнею В.Г., майстром виробничого навчання Куліш А.М. вирушили до дводенного військового табору в Новокаховське лісництво. Місцем дислокації було обрано мальовничий берег Каховського водосховища.

Команда табору вчилася  орієнтуватися на місцевості, співали біля вогнища свої улюблені пісні, ходили в дозор, їли смачну кашу з великого казана. Приємним сюрпризом для учнів стала участь у заході представників Новокаховської громадської організації «Оберіг» (голова правління Батенін Валерій Євгенович).  Під керівництвом досвідченого інструктора Міроничева Валентина  хлопці і дівчата розвивали здатність виживання в екстремальних ситуаціях,  оволоділи індивідуальними навичками володіння зброєю, відпрацювали роботу в парах і малою групою з переміщенням при вогневому контакті в наступі, в відступі, в зміщенні по флангу,  в побудові  дій під час різних бойових ситуацій.

Також навчилися будувати структуру рейдової групи і діяти на марші, здійснювати комунікацію з командиром, організовувати засідки і проводити анти засадні дії. 

Підсумковими заняттями були практичні завдання: «Засідка», де група   створювала засідки (з використанням навчальної зброї). Учні взяли участь у лазерному бою нового покоління, комп’ютерних боях наживо – лазертаг, де учасники двома зведеними підрозділами відпрацьовували по черзі вогневий контакт в різноманітних ситуаціях : засідка на колону, захват опорного пункту, оборона позицій.

Все це пішло  на користь нашим учням : за шість годин навчання в перший день табору учні ні  разу не взяли в руки мобільні телефони. Такі заходи згуртовують та зближують дітей. Разом вони переживають перемоги і поразки, в неординарних ситуаціях краще проявляються їх характери. Отже, після такої гри точно можна сказати, на кого можна покластися і з ким можна йти в бій.

Педагогічний колектив постійно нагромаджує і втілює в життя нові форми роботи, які сприяють формуванню і розвитку особистісних рис громадянина України, нагромаджуються нові знання, зміцнюються погляди та переконання учнів , формуються і розвиваються особистісні риси громадянина України, що сприяє вихованню патріота своєї держави. В наступному навчальному році адміністрація училища, працюючи в тісній співпраці з НКГО «Оберіг» ,  планує цікаві форми роботи з учнівською молоддю щодо популяризації  військової справи та козацтва. Але незмінними залишаться традиції табору та його педагогічне кредо: навчити молодь любити свою країну, знати славне минуле та в будь-яку хвилину бути готовим захистити її майбутнє.

%d bloggers like this: