В ПТУ № 14 виховують з любов´ю до України

Швидко спливло літо,і ось знову на подвір’ї училища багатолюдно – педагоги і учні зібрались на Свято першого дзвінка, який ознаменує початок навчального року. Святкова лінійка розпочалась піднесено. Під козацький марш першокурсники займають свої місця. Урочистою ходою юнаки у козацькому одязі проносять і піднімають  державний прапор, лунає гімн. Зі словами вітань до учнів, педагогів та батьків звертається директор Сердюк І.В. Вдивляючись в зосереджені обличчя юнаків та дівчат, які обрали робітничі професії, висловлює надію, що вони сумлінно вчитимуться і стануть висококваліфікованими фахівцями та працюватимуть на благо рідної неньки України. Адже саме їм, її синам і дочкам, випала доля  писати літопис своєї Батьківщини,зробити її заможною та процвітаючою європейською країною.

           Святкову подію з нами розділили заступник міського голови Давидюк С.П.,учасник АТО Обелець А.А. та волонтер Пилипенко О.І.. Усі вони не з чуток знають, що відбувається на Сході України, тож закликали молодь цінувати мир, не гаяти часу, а здобувати знання і навички, щоб бути готовими дати відсіч усім, хто посягає на нашу свободу.

           Найзворушливішим моментом заходу було вшанування героїв,загиблих у зоні проведення АТО. Серед них і наш випускник – Роман Атаманчук, на честь якого на фасаді училища встановлено меморіальну дошку. Хвилина мовчання та покладання квітів  викликали непрохані сльози та спонукали кожного присутнього усвідомити, якою дорогою ціною нам дається мирне небо над головою. І  у час, коли гинуть кращі сини України, дискутувати про те, якою мовою навчати і виховувати молодь, на наш погляд-недоречно. Херсонщина – це Україна, тому володіння державною мовою не забаганка,а вимога. І нас,педагогів, це стосується в першу чергу, адже ми носії культури народу, до якого належимо.

         Життя продовжується, і смуток змінюється надією,що скоро ця безглузда братовбивча війна скінчиться. І наш колектив не словом, а ділом наближатиме перемогу. За домовленістю з міською волонтерською організацією, у вересні учні разом з наставниками виготовлятимуть міні – печі для розігріву їжі, скоби для кріплення бліндажів та окопів. Також місцева громадська організація «Південна варта»  на базі училища створила підрозділ «Оберіг» для учнів, зацікавлених у військовій кар’єрі.

        Нашому суспільству потрібна розумна,сильна тілом і духом молодь. Тому традиційно  перший тиждень вересня в училищі – спортивний.        Розпочався він з  плавання. Юнаки та дівчата змагались в запливі на 50 метрів вільним стилем. Кульмінацією тижня став  Олімпійський урок, на який були запрошені відомі спортсмени: заслужений тренер України Едуард Піскунов та його син і вихованець Гліб,багатократний чемпіон України , Європи  і світу, чемпіон юнацьких олімпійських ігор з метання молоту. Під час їхнього виступу молодь усвідомила,що недосяжних вершин не буває, потрібна лише працелюбність і наполегливість.

      Тож, навчальний рік стартував. Попереду – багато цікавих заходів, які проходитимуть під гаслом «З любов’ю до України!»

%d bloggers like this: