Верстатник широкого профілю – найкращий вибір 2017 року

1 вересня актова зала  ПТУ 3 14 була вщент заповнена учнями 1-3 курсів. 76 майбутніх верстатників широкого профілю зустрілись з менеджером відділу кадрів Бериславського машинобудівного заводу С.Л.Луценко. Вона провела для учнів віртуальну екскурсію по заводським цехам, розповіла про напрямки діяльності підприємства та запросила на виробничу практику з подальшим працевлаштуванням. Завод пропонує 60 вакансій,  частину яких можуть зайняти наші випускники. Адже наше училище- єдине в області, в якому готують верстатників широкого профілю. Приємно бачити, що молодь свідомо обирає цю професію, за покликом душі. Зараз у нас три групи,середня наповнюваність кожної -26 чоловік. Ми не тільки зберегли навчально-матеріальну базу професії, а й оновлюємо її, адже бачимо перспективи розвитку на майбутнє. В минулому році була відремонтована навчальна майстерня, відновлені рідкісні верстати, на яких можна виконувати складні операції: шпоночні  пази,шліци, ремонт станин, різання металу.

          За півроку плануємо створити мультимедійний клас для проведення уроків технології верстатних робіт, де учні будуть опановувати новітні технології металообробної галузі. І все це ми робимо за власні кошти, які заробили наші учні на виробничій практиці. Це ще раз доводить, що  наші професії – престижні,  а наші випускники – затребувані на ринку праці.

          Тому у нас амбітні плани на майбутнє : створити навчально-практичний центр для підготовки кваліфікованих  верстатників широкого профілю за різними формами навчання, у тому числі перепідготовка та  курсова підготовка.

          Приємно усвідомлювати, що крупні промислові підприємства зацікавлені в наших учнях і охоче з нами співпрацюють. Так, на Бериславському  машзаводі   нашим випускникам пропонують робоче місце, гуртожиток та можливість за кошти підприємства навчатись в Запорізькому технічному університеті за спеціалізацією «Обробка металів». Є у нас надійні соціальні партнери і в обласному центрі. Це ПАТ «Херсонський електромашинобудівний завод» в особі президента  концерну «Електромаш» Горловського З.Й. та ПП Тавріяпромсервіс. Така співпраця красномовно свідчить, що наші випускники –   в авангарді відродження промисловості рідного краю.    

         Ми готові до розширення соціального партнерства, тому запрошуємо до співпраці підприємства різних форм власності. Розглянемо будь – які пропозиції.

І.В.Сердюк, директор ПТУ № 14

 

 

 

%d bloggers like this: