Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати

12.04.2018 року бібліотекар училища Філіпенко Оксана Сергіївна, разом з практичним психологом Сапожник Анною Геннадіївною провели для учнів групи НГ-17 та ВШП-16 захід, який присвячений Всесвітньому Дню здоров’я.

Захід з елементами тренінгу «Відверто про інтимне» мав на меті формування у молоді свідомого ставлення до свого фізичного, психічного і соціального здоров’я. Оскільки майбутнє кожної держави – це її молодь, то можна без перебільшення стверджувати, що здорова молодь – запорука майбутнього успіху України, її благополуччя, процвітання, розвитку, становлення і утвердження у світі. Тому розмова була змістовною.

Гість училища Філіпенко Юрій Дмитрович, викладач сільськогосподарського коледжу, поділився своїм філософським поглядом на життя. Він зазначив, що кожна людина має право на вибір: бути здоровим чи хворим, але від цього вибору залежить майбутнє. Спираючись на вислів Сократа «Здоров’я – це ще не все, але все без здоров’я – ніщо»,  навів власний приклад переваги  здорового способу життя.

Бібліотекар Оксана Сергіївна звернула  увагу на захворювання, які викликає недбале ставлення до свого здоров’я. Особливу увагу приділила РАКУ молочної залози, смертельно небезпечній хворобі, яка щорік в Україні забирає майже 8000 тис. життів. Зараз це захворювання придбало титул – масового онкологічного захворювання, особливо, що стосується Херсонської області. Оксана Сергіївна звернула увагу на профілактику захворювання. В першу чергу – це здоровий спосіб життя, фізична активність, правильне збалансоване харчування. Закликала своєчасно проводити самообстеження. При будь-яких змінах в молочній залозі слід звертатися до лікарів, обходячи чаклунів та знахарів, через  яких можна втратити час і взагалі життя, своє чи своїх рідних. Учні побачили відео, як правильно проводити самообстеження.

Психолог Сапожник Анна Геннадіївна знайомила учнів з методами і засобами контрацепції. Торкнулися також теми незапланованої вагітності, розглянули тему абортів та жахливих наслідків для жінок. Відеофільм про різні види абортів на різних термінах вагітності спонукало учнів задуматись, до чого приводить безладне статеве життя. Завдяки психологічної гри «ЗА» чи «ПРОТИ» всі мали можливість висловити власну  думку  з теми, що обговорювалась. Також дівчатам були надані рекомендації, як не розгубитися та вчасно звернутися до лікаря або до служб, які допоможуть у складних обставинах. Учениця групи НГ-17 Ковалевська Людмила дуже емоційно прочитала «Лист ненародженої дитини до матері», який викликав сльози на очах найбільш чуттєвих дівчат.

Учні підсумували зміст відвертої розмови: молодь училища ПТУ №14 обирає здоровий спосіб життя. Вона проти п’янства, куріння, безладних статевих відносин.

%d bloggers like this: