« Чи актуально зараз читати книжки?»

В сучасному світі, на жаль, багато підлітків поступово забувають про книги, оскільки переконані в тому, що їх легко може замінити телебачення та Інтернет. Але хіба це правильно? «Все минає  книга залишається»  під таким гаслом в гуртожитку училища бібліотекар Філіпенко Оксана Сергіївна  розпочала літературно – інформаційне  спілкування « Чи актуально зараз читати книжки?». Спілкування відбувалось у дискусійній формі. Під час питань та відповідей був визнаний подальший хід планування бесід з молоддю. Стало зрозуміло, що їх цікавить, та які теми обирати для подальших зустрічей.

Цікаво було почути думку дітей що до значення начитаності людини в наш час. Учням для обговорення був продемонстрован уривок з фільму «вчитель на заміну» . Автор каже: «Візьми долото та молоток та вируби фігуру з каміння». Що він мав на увазі ? Як пережити нерозділену любов, як вибрати правильний шлях, де і як знайти сенс життя? На ці та багато інших питань можна знайти відповіді саме на сторінках книг. Ви сумніваєтеся? Вам здається це неможливим? Подібні питання дали дітям зрозуміти   чи вони дійсно не є шанувальниками читання. Вихователь гуртожитку Шевченко Світлана Валеріївна, її бажання дати дітям проживаючим під її наглядом – любов, розуміння, наставництво, безпеку, наповнитиоселюсвітлом та бажання тісно співпрацювати з бібліотекарем. Серед присутніх учнівбули діти, які відносяться до категорії сироти, та діти позбавленні батьківського піклування, тому всі  заходи, які приближають їх до прекрасного , вкрай необхідні.

Хороша книга здатна підтримати, дати ділову пораду, стати живим другом. Хіба цих фактів мало, щоб зробити вибір на користь книги, а не телебачення та Інтернету? Знайдіть час і візьміть у руки цікаву книгу (ви ні на хвилину не пошкодуєте про витрачений час).

%d bloggers like this: