Мистецтво музики святої

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом відчуттів і емоцій, які не можна передати словами. 4.10.2018 р. к Всесвітньому Дню Музики в гуртожитку училища бібліотекарем Філіпенко Оксаною Сергіївною та практичним психологом Сапожник Анною Геннадіївною був проведений захід, що зосередив увагу учнів на цьому святі.

Бібліотекар Оксана Сергіївна розповіла про історію виникнення дати. Чому музика має багатий вплив на духовний зріст людини. В чому різниця між «хорошим» та «поганим» розважальним мистецтвом. Чому потрібно розширювати свій світогляд,  знайомитись з різними стилями музики.

Психолог Анна Геннадіївна розповіла про вплив музики на психіку молоді, застерегла від музичних напрямків, прослуховування  яких вважається небезпечним.

Головною прикрасою свята була запрошена група  «Логус». Цей колектив активно приймає участь, в конкурсах та фестивалях, як в нашому місті так і за його межами. До репертуару групи входять багато пісень філософського змісту,  звідціля назва «Логус», це поняття з античної філософії, що означає мисливський принцип, керуючий світом. Пісні у виконанні групи «Логус» можна почути і на компакт дисках. Вони приймали участь в конкурсі-майовці, конкурсі Rock-байкер, до Дня працівника завода Єлектромаш, до Дня Перемоги, мотофестивалі «Таманка». Музичний колектив багато працює над репертуаром та відточуванням музичної майстерності. Учасники групи на власному прикладі навчають молодь дружбі та співпраці у колективі.

Учні училища залишились задоволені. Вони водночас отримали корисну інформацію і розважились.

%d bloggers like this: