Інтегрований урок в навчанні професії

14 грудня для учнів  групи ВШП-18 (майбутніх верстатників широкого профілю) був проведений інтегрований урок  теоретичного і виробничого навчання. Учні вивчали тему «Обробка зовнішніх циліндричних і торцевих поверхонь». Викладач Голер І.П. провів теоретичну частину уроку : розібрав з учнями креслення деталі, яку вони оброблятимуть, обговорив вибір інструменту та матеріалу ріжучої частини; показав розрахунок частоти обертів шпинделя та глибини різання.

 Практичну частину уроку провів майстер виробничого навчання  Куліш А.М.  Він показав етапи обробки торцевої та циліндричної поверхні, прийоми  вимірювання розмірів заготовки за допомогою штангенциркулів. Не оминув увагою майстер і типові помилки, яких можуть припуститись  учні та правила техніки безпеки при виконанні робіт.

Було очевидно,що  інтеграція пожвавлює навчальний процес, економить навчальний час, позбавляє від перевтоми. Інтегровані уроки більш цікаві, тому що не кожний день на уроці присутні два педагоги одночасно, вони допомагають вирішувати більшу кількість задач, використати різні методи і форми навчання. А саме головне – дають змогу формувати  цілісну систему знань і вмінь майбутнього кваліфікованого робітника.

%d bloggers like this: