Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято. В нашому училищі навчається 8 груп кухарів і кондитерів ( а це 205 учнів), які причетні до нього. Тому в ПТУ № 14 народилась нова традиція – урочиста посвята в кулінари.
7 листопада а дискозалі училища зібрались усі майбутні кухарі і кондитери, їхні педагоги та адміністрація. Посвяту проводили викладач Жбанкова Н.В. та майстер групи ККД-19 Вільшун Т.А. «Іменинники»- першокурсники з груп К-19, ККД-19 і КК-19 у форменому одязі виглядали неперевершено. Майбутні кухарята жартували і співали на професійну тематику. «Сірожине пірожене» у виконанні групи ККД – 19 запам’ятається присутнім надовго.
Згадали на заході також учнів ІІ-ІІІ курсів, які влітку проходили виробничу практику на базах відпочинку та дитячих оздоровчих таборах області. Директор училища Сердюк І.В. нагородив учнівські колективи К-18,ККД-18, КК-18, К-17, ККД-17 почесними грамотами та подякував їхнім майстрам виробничого навчання. У промові до дітей Ігор Володимирович наголосив, що вони повноцінні громадяни своєї країни, бо завдяки їхньому офіційному працевлаштуванню держава отримала податки, а спецрахунок ПТУ № 14 – 600 тисяч гривень надходжень. Слова вдячності пролунали також і на адресу роботодавців – СІК ДОТ «Альбатрос», Криворізької компанії, яка забезпечила нашим практикантам достойну зарплату, а місцевому бюджету – податки. Ігор Володимирович висловив сподівання, що місцеві представники харчової галузі теж співпрацюватимуть з нами на взаємовигідних умовах. Адже зароблені від виробничої практики кошти ми вкладаємо в новітнє обладнання, щоб професійна підготовка наших випусників відповідали вимогам роботодавців. Також директор закладу поділився амбітними планами – відкрити на базі училища кулінарний навчально-практичний центр, адже туристична Херсонщина щороку потребує більше фахівців цього профілю. Наостанок першокурсники-кулінари поклялись завжди мати чисті руки, гарячі страви і холодні закуски! Сподіваємось, так і буде!