В ПТУ № 14 – ІІ етап Міжнародного конкурсу мовознавців

          19 листопада в училищі зібрались знавці мови з усіх професійно-технічних закладів Херсонщини на ІІ етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

 

 

 

 

      На конкурсантів та їх педагогів очікував приємних сюрприз – урочистості з нагоди свята мови та , звісно ж, смачне частування.

 

       В прикрашеній в українському стилі залі для шанувальників рідної мови  лунали вірші, пісня у виконанні юних  бандуристок,  в  єдиний віночок сплелася  юнь  в запальному танці.  Першокурсники здивували   присутніх  граматичним  репом , яким продемонстрували  дотримання  мовних норм та підготовку до вдалого складання ЗНО.

      У  вітальному  слові директор училища І.В. Сердюк  закликав молодь не цуратись рідної культури та побажав конкурсантам успіхів. А методист науково-методичного центру професійної ( професійно-технічної) освіти І.С. Зарівняк оголосила завдання конкурсу та висловила надію, що усі учні якнайкраще їх виконають.

      «Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика впевнено крокує світом, аби  завтрашня Україна та її сини  за кордоном говорили українською» – цими словами закінчилась урочиста частина конкурсу, яку  підготувала викладачка української мови О.Л. Гридасова зі своїми талановитими учнями.

      Потім 27 конкурсантів  розійшлись по аудиторіям виконувати завдання, а їхні педагоги вболівали за них в методичному  кабінеті. Нехай переможуть найсильніші!

%d bloggers like this: