Тиждень Цариці наук

       Математична освіта відіграє важливу роль у формуванні загальної культури підростаючого покоління, його світогляду, сприяє естетичному вихованню людини, розумінню нею краси навколишнього світу, розвиває уяву, просторове, аналітичне та логічне мислення учнів, стимулює розвиток інтелектуальних здібностей.

 

 

 

 

 

Саме на реалізацію цих цілей був направлений тематичний тиждень математики, який пройшов в училищі з 16 по 20 лютого. 

Гаслом  Тижня були обрані слова німецького математика Фелікса  Гаусдорфа: «Є в математиці  щось таке, що викликає людське захоплення».

  Розпочався тиждень з ознайомлення з планом проведення . З цього ж дня учні  взяли  участь в On-line олімпіаді з математики та інформатики і мали змогу розглянути виставку літератури «Математика навколо», яка була розмішена в бібліотеці. 

  У вівторок учні яскраво проявили себе у розробленні презентацій «Математика в моїй професії», яка допомогла учням глибше зануритись в свою професію і найяскравіше її продемонструвати за допомогою комп’ютера.

   Виставка малюнків «Картинки з чисел» показала, що портрети, пейзажі та натюрморти можна писати не лише лініями, а й цифрами та математичними знаками.

    Відео «Математика в природі» , яке першокурсники переглянули у середу,  ще раз довело, що математика проникла скрізь.

   У четвер в гуртожитку відбувся Майстер-клас «Математика на пальцях». В ході заходу учні вправлялися в швидкому усному обчисленні трьохзначних чисел, множенні на пальцях та розв’язуванні логічних задач. Для багатьох учасників виконання математичних дій вже не були такими важкими, складними та незрозумілими.

    Протягом  усього тижня учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки із сірниками, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини, познайомилися із різноманітними легендами про математику. Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу до вивчення математики, розширення їх кругозору.

   Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.

Бажаємо успіхів!

%d bloggers like this: