Велика історія маленького міста

За ініціативи директора ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка» Сердюка Ігоря Володимировича, з метою виховання національної свідомості учнів, любові до міста, в якому вони навчаються, 23 грудня відбулася віртуальна подорож вулицями історичної частини Нової Каховки.

А провідником в цій подорожі була цікава людина – архітектор, депутат Новокаховської міської ради – Євсєєва Тетяна Миколаївна.

ЇЇ розповідь про історію будівництва Нової Каховки, її архітектурні родзинки та неперевершену техніку виконання кам’яних вишиванок захопила не тільки учнів, а й дорослих, які народились в Новій Каховці, люблять її, але не завжди помічають незрівнянну красу оздоблення будиночків старого міста. В кожному слові пані Тетяни відчувалось її  особливе відношення до архітектури міста, до відтворення первинних елементів оздоблення фасадів будинків, відданість нашому місту.

Виховною лінією в цій подорожі став заклик до збереження і відновлення учнями історичної спадщини Нової Каховки.

 

В яку б пору року ви не пройшли вуличками, де розташовані двоповерхові будинки, ви відчуєте спокій, роздивитесь в кам’яних вишиванках закодовані знаки кожного будинку, доторкнетесь до незвіданої історичної краси.

Під час подорожі всі присутні переконались, що душа нашого міста саме тут, в історичній частині Нової Каховки.

 

Наприкінці зустрічі адміністрація училища домовилась з пані Тетяною про автобусну екскурсію визначними місцями міста для іногородніх учнів.

%d bloggers like this: