Обери професію в ПТУ № 14 м. Нова Каховка – і ти ніколи не будеш безробітним!

Кажуть, вибір життєвого шляху – це вибір долі. Серед тисячі професій як знайти свою, яка відповідатиме інтересам, здібностям і буде потрібною на ринку праці? За статистикою міністерства економічного розвитку, сьогодні попит на кваліфікованих робітників вдвічі перевищує пропозицію.

Тому сьогодні розпочати свою трудову кар’єру з професійного училища не лише не соромно, а й престижно, адже робітнича професія – це гарантований достойний заробіток і забезпечене життя.

Чому варто навчатись саме в ПТУ № 14?

Нам довіряє держава.  Наказом  МОНУ від 27.02.2018  з 1 вересня  2018 року в училищі відкривається  навчально-практичний центр з підготовки робітничих кадрів  за напрямком «Електротехнічні технології», кошти на обладнання якого виділені з державного бюджету. А це означає, що  наші учні-електромонтери вчитимуться професії  в  просторих  кабінетах і майстернях  з  новітнім  обладнанням, з використанням сучасних матеріалів і інструментів. Крім того, в училищі здійснюватиметься підготовка , перепідготовка, стажування робітників за професіями: «Електромонтер з ремонту і обслуговування електроустаткування»; «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж»; «Електромонтажник силових мереж та електроустаткування». На базі училища вдосконалюватимуть свої практичні навички студенти вищих навчальних закладів, підвищуватимуть  кваліфікацію педагогічні працівники,  стажуватимуться робітники підприємств із використанням технологічних і виробничих інновацій.

Нам довіряють роботодавці. Все більше підприємств різних форм власності зацікавлені в наших учнях, і вже сьогодні охоче беруть їх на оплачувану виробничу практику. Ми співпрацюємо з двома гігантами машинобудівної галузі – Бериславським і Херсонським заводами, на яких практикуються наші верстатники широкого профілю, електромонтери, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів. Керівництво підприємств пропонує учням вигідні умови працевлаштування і подальшого навчання. На Херсонському  машинобудівному заводі  учні під час практики отримують додаткову стипендію від підприємства у розмірі 1500 грн., також безкоштовні обіди та проживання.

Ми розуміємо, що сьогодні потрібен фахівець, якого не треба переучувати. Тому розпочали розробку навчальних програм на компетентісній основі, з урахуванням побажань замовників кадрів. Наші верстатники широкого профілю вже вчаться за дуальною системою, це коли кваліфікованого робітника навчальний заклад готує разом з підприємством. Також  наше училище  є партнером ступеневої освіти Херсонщини з підготовки фахівців  для машинобудівної промисловості, електроенергетики та автомобільного транспорту. Ми підлаштовуємось до потреб роботодавців при розробці навчальних планів. Кухарі  і кондитери проходять виробничу в гарячу пору курортного сезону  на кращих базах відпочинку Скадовська, Лазурного, Залізного  Порту, Арабатської Стрілки.

Проблему вузькопрофільного фахівця ми теж успішно вирішуємо, адже більшість наших професій-інтегровані, що зручно і учням, і роботодавцям.

Якісне  соціальне  партнерство принесло нам  1,3 млн. грн., які ми вкладаємо в  оновлення навчально-матеріальної бази.

Нам довіряють батьки. ПТУ № 14 – одне з небагатьох на Херсонщині, хто виконав план регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів. І це не випадково, адже за останні декілька років в закладі відбулись кардинальні зміни, спрямовані на покращення умов навчання, проживання та дозвілля учнів. За рахунок зароблених коштів були реконструйовані майстерні автослюсарів, верстатників широкого профілю, кабінетів права та історії України.  На 1 вересня  2017 року побудована майстерня – лабораторія з професії «Кухар», методичний кабінет. Всі відремонтовані аудиторії оснащені новими меблями, електронними засобами навчання. Розпочатий  капітальний ремонт секцій в гуртожитку.

Не залишається поза увагою в училищі і виховна робота. Гуртки національно-патріотичного виховання «Південна варта» та «Майбутній воїн» готують учнів до захисту Вітчизни. Учасники спортивних секцій не лише підтримують себе у гарній фізичний формі, але й посідають призові місця у обласних та Всеукраїнських спартакіадах. В гуртках технічної творчості хлопці і дівчата відшліфовують професійні навички. Одним словом,нашим учням ніколи байдикувати.           

Запрошуємо на навчання юнаків та дівчат, які зріло дивляться на своє майбутнє і  реально оцінюють свої бажання і можливості.

Наші професії

Після 9 кл. Після 11 кл.
  • Верстатник широкого профілю (токар,фрезерувальник)               
  • Електромонтер. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів
  • Кухар.
  • Кухар. Кондитер
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів
  • Кухар. Кондитер
  • Нянька. Гувернер

 

Приходьте: Херсонська обл., м. Нова Каховка, пр. Перемоги 7-д

Знайомтесь: nkptu14.in.ua; facebook.com/ptu14

Телефонуйте: (05549)7-80-64;  095 679 97 45

%d bloggers like this: