«Молодь обирає здоров’я»

Завдяки тісному творчому тандему  бібліотекаря Філіпенко Оксани Сергіївни з практичним психологом Сапожник Анною Геннадіївною народжуються ідеї , як зацікавити учнів дбати про своє здоров`я, пояснити , що здоровий спосіб життя – це сукупність стійких форм життєдіяльності людини, які визначають її життєвий шлях та сукупність її звичок.

27.09.2018 р. в гуртожитку училища був проведений для дівчат захід під назвою  «Молодь обирає здоров’я» . Мета заходу- пояснити дітям, з чого складається поняття   «Здоров’я»,  що це  сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей.

Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози вимирання нації. Як показує статистика, в Україні  на 60% зросла кількість неповнолітніх, які вживають наркотики, палять, п’ють. Тому обираються вкрай актуальні теми для бесід і обговорень.

У жовтні місяці  – Всеукраїнський день боротьби з раком молочної залози. Щороку в Україні у 16 тисяч жінок виявляють рак грудей, 9 тисяч – помирають. Такою є статистика Мінохорони здоров’я. Оминати цю тему неможливо. Тому бібліотекарем Оксаною Сергіївною Філіпенко була розкрита тема « Профілактика та запобігання захворювання на рак молочної залози». Виступ супроводжувався  відеороликом «Самообстеження грудей». Торкаючись теми жіночого здоров’я  слово було надано практичному психологу Сапожник Анні Геннадіївні , яка відверто говорила про методи контрацепції, незаплановану вагітність та страшну правду про її переривання. Найемоційнішою нотою став перегляд спеціально підібраного ролика «Про види і наслідки аборту» , який зачепив дівчат за живе. Учениця групи КК-18 Ходжевич Анжеліка прочитала дуже зворушливий  вірш «Нехай він побачить сонце».

Педагоги залишилися задоволені своєю роботою, дивлячись в очі учениць, наповнені сльозами . Ця інтимна розмова стала темою для роздуму, духовного розвитку,  розвитку самоповаги.

%d bloggers like this: