Верстатник широкого профілю – чарівник різця і повелитель металу

      Верстатник широкого профілю –  фахівець – універсал,що володіє навичками  5 професій: токар, заточник, фрезерувальник, шліфувальник, свердлувальник. Він обробляє деталі з металу й інших матеріалів на токарних, фрезерних, свердлувальних і шліфувальних   верстатах.

Недарма верстатників називають  «чарівниками різця» та “повелителями металу” – із  безформної  заготовки  він одержує складні за формою деталі – вироби високої точності та чистоти обробки. Основний інструмент верстатника – різці різних типів.

  Верстатник працює на металообробному виробництві, в ремонтних майстернях, ремонтних цехах різних підприємств. Такі спеціалісти затребувані на підприємствах  машинобудівної промисловості, транспортної галузі, будівництва та сільського господарства.

          Нині це професія державного значення, тож навчання  майбутніх верстатників фінансується з державного бюджету.

          Хлопці і дівчата, якщо ви хочете стати повелителями металу, приходьте навчатись в ПТУ № 14!Ви отримаєте дефіцитну професію,  стипендію, виробничу практику та працевлаштування  на машинобудівних заводах Херсонщини. Кращі учні отримуватимуть доплати до стипендії, двічі на рік – екскурсійні поїздки по живописним місцям України.  Наші випускники за бажанням  продовжують  навчання у вищих навчальних закладах за машинобудівними спеціальностями.

           На фото: урок виробничого навчання в токарній майстерні училища

%d bloggers like this: