Естафету відкритих уроків в рамках атестації прийняла Кармановська Т.М., викладач санітарії і гігієни. Під її керівництвом учні вивчали різновиди, причини виникнення, прояви і профілактику харчових отруєнь, спричинених кишковою паличкою, сальмонелою, ботулотоксином та стафілококовою інфекцією. Учні працювали в групах з кейсами, які складались з теоретичного та ілюстративного матеріалу . Кожна група повинна була розповісти про запропопоновану харчову токсикоінфекцію в цікавих формах – фішбоуна, асоціативного ланцюжка, кубика Блума і кластера. Результати творчої групової роботи представляли спікери.
На закріплення вивченого матеріалу учні складали
пам’ятку кухаря «Як не отруїти відвідувачів закладів громадського харчування », в яких окреслили санітарно-гігієнічні та технологічні вимоги до роботи кухаря. Доцільним було використання хмари слів із зашифрованим епіграфом до уроку та мотиваційне відео про випадки масового отруєння людей в закладах в закладах харчування.
Дякуємо Тетяні Миколаївні за цікавий урок та доброзичливим колегам за слушні зауваження!