Педагоги обговорили проблеми адаптації першокурсників

25 жовтня в училищі відбувся психолого-медико-педагогічний консиліум з проблем адаптації першокурсників до нових умов навчання і виховання.  Девізом заходу стали слова видатного педагога В.О.Сухомлинського: «Потрібно знати дитину, знати її силу і слабкості, розуміти її думки, переживання, бережно доторкнутись до її серця». Спочатку медична сестра Григоренко О.В. ознайомила зі станом здоров’я першокурсників та акцентувала увагу на необхідності індивідуального підходу до конкретних учнів, які мають хронічні захворювання.

Керівники навчальних груп ( а їх в цьому році 7) поділились результатами спостережень за першокурсниками та закликали викладачів звернути увагу на потенційних хорошистів та допомогти не втратити інтересу до знайомих предметів та розвивати бажання вивчати нові.

Психолог Сапожник А.Г. ознайомила з результатами психолого-педагогічної діагностики учнів та надала рекомендації, як працювати з учнями,схильними до проявів агресії, імпульсивності, невпевненості, тривожності, замкненості.

Наостанок педагоги визначили шляхи створення позитивного навчально – виховного  середовища, де учні відчуватимуть себе комфортно інтелектуально, фізично та психологічно.

Казка В. Сухомлинського «Метелик»  нагадала педагогам , що учні, як метелики, летять до них не тільки як до носіїв знань, а й товаришів, помічників. Тому дуже важливо не обпекти дитячі душі жорстокістю, зневагою, байдужістю.

%d bloggers like this: