І настане час, коли один скаже: «Слава Україні!» І мільйони відповідатимуть: «Героям слава!»

На честь вшанування пам’яті героїв Крут в ДНЗ «ПТУ № 14 м. Нова Каховка» викладачем історії Горобець М.М. було проведено виховний захід  із циклу «Сила нескорених у віках» під назвою «Пам’ятай про Крути». Ведучими були хлопці групи ККД-17, ЕА-17.

Викладач розпочала своє вступне слово з цитати С.Бандери «І настане час, коли один скаже: Слава Україні! І мільйони відповідатимуть: Героям слава!».

Розповідь учнів супроводжувалася презентацією та перепліталася із звучанням пісень сучасних українських співаків, що присвятили свої композиції саме цій події: Сергій Василюк «Ніколи не плач»,  Марія Бурмака  «Пам’яті тридцяти» та Веремій, Ярослав Джусь і «Шпилясті кобзарі» «Сповідь розстріляних душ».

В училищі навчаються учні різних професій, які є ровесниками крутенців. Ми зберігаємо історію українського народу, виховуємо учнів справжніми патріотами України, професіоналами своєї справи.

Бій під Крутами – це не поразка, а плата за нашу незалежність. Якби ми програли, то не стояли б під українськими прапорами, не мали б своєї держави, не говорили б українською мовою.

Ми хочемо ще раз нагадати всім випускникам і педагогам, що 02 лютого 2018 року о 1630 год. відбудеться вечір зустрічі випускників. Чекаємо всіх, кому дорогі спогади про рідне училище.

%d bloggers like this: